En man är gripen misstänkt för knivskärningen i Skövde. Foto: Christian Svensson
En man är gripen misstänkt för knivskärningen i Skövde. Foto: Christian Svensson

Man knivhuggen – en person gripen

Publicerad

Ett knivdåd har inträffat i Skövde. 

Under förkvällen kunde polisen gripa en person misstänkt för inblandning i skärningen.

– Det är en man som knivhuggits i benen. Vittnen uppger att tre personer sågs på platsen där knivdådet skedde. Vi söker dessa tre nu och har spärrat av brottsplatsen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman i region Väst.

Den knivhuggne har förts i ambulans till sjukhus.

– Men han var talbar när vi och ambulansen kom till platsen, säger Peter Adlersson.

Polisen fick larmet från SOS Alarm vid klockan 14.40. Enligt larmet ska mannen som knivhuggits vara i 40-årsåldern.

– Det är dock ingenting jag kan bekräfta, säger Adlersson.

Det finns ett antal vittnen som polisen har hört.

– Så vi har en del uppgifter att gå på i jakten på gärningsmännen.

Polis jagar trio

Polisen jagar alltså tre personer.

– Två av dem försvann från brottsplatsen till fots, den tredje körde därifrån på en cykel, enligt vittnesuppgifter, säger Peter Adlersson.

Knivdådet har skett i Skövde i stadsdelen Södra Ryd.

– Vi har spärrat av ett område där vi har hittat blod, det är den sannolika brottsplatsen. Tekniker är på plats och arbetar där nu.

– Sedan har vi ett antal patruller som söker de här tre personerna som sågs vid brottsplatsen.

En man gripen

– Än så länge har man inte gripit någon misstänkt, säger Adlersson klockan 16.

Men senare under eftermiddagen greps en person.

Enligt polisens hemsida ska den gripne vara i 20-årsåldern. Han är misstänkt för inblandning i misshandeln och förhör kommer att hållas med honom.

Ett ögonvittne på plats berättar för oss att polisen klockan 19 har hävt avspärrningarna. Flera patruller är dock fortfarande på plats i stadsdelen.

Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER