Knivdåd i butik – stor polisinsats

Publicerad

På lördagseftermiddagen har en man försökt råna en butik i Masthugget i Göteborg.

Gärningsmannen var beväpnad med kniv och högg mot butikspersonalen och träffade personen i handen. 

– Den knivskurne är förd till sjukhus, säger Hans Lippens, presstalesman vid polisen.

Larmet kom till polisen vid 14.30-tiden på lördagseftermiddagen.

– Det kommer in en kille i butiken som är beväpnad med en kniv som säger att han vill ha pengar från kassan. Den målsägande säger då nej, säger Hans Lippens, presstalesman vid polisen i region Väst.

Rånaren gjorde då utfall mot butikspersonalen med kniven och träffade då denne i handen.

Gärningsmannen lämnade sedan butiken springandes i riktning mot Första långgatan. Han fick inte med sig några pengar från butiken.

En stor polisinsats pågår i området i jakten på gärningsmannen.

Personen som knivskars har förts till sjukhus, skadorna uppges vara lindriga.

Sent på eftermiddagen avslutade polisen sin insats utan att ha gripit någon misstänkt gärningsman.

– Vi har satt ärendet på allmän spaning och kommer förhöra vittnen samt målsägande, säger Martina Saghamre, vakthavande befäl vid polisen i region Väst. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER