Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Magnus mamma: ”Kan knappt tro det är sant”

Magnus Natschki, 36, misstänks ha blivit mördad. Foto: MISSING PEOPLE/PRIVAT
Magnus Natschki hittades död i en skog i utkanten av Uddevalla där han enligt åtalet blev yxmördad. Foto: MIKAEL BERGLUND

Nästan ett år efter att Magnus Natschki, 36, kidnappades och dödades med en yxa ställs fem män snart inför rätta misstänkta för inblandning i dådet.

Magnus mamma, Fia Spännare, har tagit del av polisens förundersökning och sonens sista timmar i livet.

– Man kan knappt tro att det är sant, säger hon.

Magnus Natschki försvann den 6 december i fjol och det var 52 dagar av ovisshet innan hans familj fick svar.

Då hittades Magnus död i en skog i utkanten av Uddevalla av en förbipasserande. 

Först i början av september i år kom åtalet mot de fem män som misstänks för inblandning i det misstänkta mordet. Nu väntar rättsförhandlingar.

– Det är så otroligt jobbigt så det går inte att beskriva, säger Magnus mamma Fia Spännare.

Dödades med en yxa

Enligt stämningsansökan trängde sig flera personer in i Magnus Natschkis bostad i Göteborg morgonen den 6 december. Personerna har sedan hotat Magnus, bland annat genom att säga att de skulle sätta en sax i benet på honom. Via hot och våld kom de över bankkort med tillhörande kod samt andra bankuppgifter. Man ska sedan ha fört över drygt 11 000 kronor från Magnus konto till ett eget. Och senare tillskansat sig ännu mer pengar.

 

 

Efter att Magnus tvingats stoppa i sig både alkohol och sömnmedel fördes han till en kolonistuga i Göteborg där han hölls och misshandlades med sparkar och slag fram till kvällen, enligt åtalet.

Han fördes senare till skogsområdet i Uddevalla där han dödades med en yxa, står det i stämningsansökan.

– Man skulle kunna se det som ett rån som spårar ur. Men det kan också vara något annat. Det är svårt att veta. Det finns ett ekonomiskt intresse. Man har belastat honom med fyra olika lån. Pengar kan vara ett motiv, har åklagare Mats Sällström tidigare sagt.

Åklagaren Mats Sällström. Foto: FOTO: HENRIK JANSSON

Två av de fem männen åtalas för mord. Enligt åtalet ska en av männen ha valt platsen för mordet och instruerat den andre som höll i yxan. Denne uppger själv att han blev tvingad till att mörda.

Hoppas på hårda straff

Magnus mamma, Fia Spännare, berättar att hon har tagit del av polisens förundersökning.

– Man kan knappt tro att det är sant, säger hon.

Totalt fem personer har åtalats för olika sorts delaktighet i kidnappningen och mordet. Bortsett de två misstänkta mördarna har ytterligare tre personer åtalas för andra brott som kan kopplas till händelsen.

– Nu hoppas jag verkligen av hela mitt hjärta att de som har gjort det här får hårda straff. Jag vill inte se några silkesvantar, har Fia Spännare tidigare sagt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!