Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man jagade boende med kniv – en skadad

Under 2018 anmäldes drygt 1,5 miljoner brott i Sverige.

En person har skadats sedan en man jagade människor med kniv i ett bostadsområde i Brattås, Kungsbacka.

Mannen kunde – efter sök med bland annat helikopter – gripas av polis och är misstänkt för bland annat försök till dråp.

– Han störde hela bostadsområdet och skapade skräck bland de boende, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i Region Väst.

Polis larmades till ett bostadsområde sent på lördagskvällen med anledning av en man som rörde sig i området, skrek och kastade saker.

Flera boende omringade mannen i väntan på polisen. Då drog mannen kniv och började jaga och göra utfall mot personerna på platsen.

När polis anländer till platsen så visar det sig att en person har skadat en hand. Det är dock oklart om personen är i behov av sjukhusvård.

Helikopter tillkallades

Flera polispatruller, polishelikopter och hundpatruller deltar i sökandet efter mannen som lokaliseras vid en fastighet i närheten. Mannen grips misstänkt för försök till dråp och även eventuellt för hemfridsbrott.

– Det finns uppgifter om att han har gått in i trädgårdar och i delar av fastigheter, säger Stefan Gustafsson.

Polisen skriver på sin hemsida:

”Det visar sig sedan att den misstänkte bor i ett skogsområde i närheten, möjligen för att undkomma ett beslut sedan tidigare som rör utvisning.”

Mannen kunde inte omedelbart förhöras av polisen.

– Han är antingen påverkad eller har ett allmäntillstånd som gör att det inte har varit möjligt, säger Gustafsson.