Foto: TOMAS LEPRINCEFoto: TOMAS LEPRINCE
 Foto: TOMAS LEPRINCE

Man i 80-årsåldern rånades i trapphuset

Publicerad

En man i 80-årsåldern, på väg hem från kyrkan i Falköping, rånades på söndagskvällen av två maskerade rånare.

Rånarna överföll den äldre mannen i hans trappuppgång och tvingade under pistolhot till sig hans plånbok.

– De var helt maskerade, det var bara ett par ögon bakom masken, säger mannen.

En man i 80-årsåldern var vid sjutiden på söndagskvällen på väg hem efter att ha varit på en konsert i en kyrka i Falköping.

Han gick in i trapphuset och upp till sin lägenhetsdörr men blev där upphunnen av två maskerade rånare.

– Jag promenerade hem och upp till min lägenhet men då hade de hunnit ikapp mig. De var helt maskerade och hade pistol, det hela var över på tio sekunder, säger den äldre mannen som vill vara anonym.

"Följde efter"

Promenaden från kyrkan till hemmet går snabbt men några rånare såg han inte fören han blev konfronterad i trappuppgången.

– Jag tror att de gensköt mig och följde efter när jag gick in i trappen. 

Mannen berättar att rånarna tryckte en pistol mot hans bröst och tvingade till sig hans plånbok, varefter de försvann. Mannen gick då in till sin lägenhet och ringde polisen som var på plats efter fem minuter.

Något signalement på rånarna hade han svårt att uppfatta då de var helt maskerade. Den äldre mannen mår efter händelsen dåligt.

Ovanligt tillvägagångssätt

– Det känns inte alls bra men jag fick i alla fall lite sömn i natt, säger han.

Enligt polisens presstalesperson i region Väst, Tommy Nyman, är det ovanligt med den här typen av rån.

– Det är nytt för mig i alla fall. Vi har ju sett en del äldrerån där gärningsmannen följt efter sitt offer efter att denna varit och besökt nån penninginrättning eller liknande där mycket tyder på att de kan ha något värdefullt på sig. Men den här typen av rån är ovanligt.

Ingen är gripen för rånet.

 

Läs GT i vår nyhetsapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android. 

Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER