”Jag såg honom ligga i en pöl med blod och skrika”

Fyra män gripna efter händelsen.
Polisen hade en stor insats på platsen på fredagen.
Foto: JOHAN VALKONEN / JVFOTOPI / FOTO : JOHAN VALKONEN / JVFOTOPI
Den skadade mannen har fått en splittringsfraktur i benet och måste opereras, berättar en anhörig. Mannen har godkänt att GT publicerar bild på skadan.
Foto: Privat

En man i 25-årsåldern har blivit skjuten i benet på en frisörsalong av en maskerad man i Borås.

Fyra män, alla i 20-30-årsåldern, har anhållits misstänkta för inblandning i skjutningen.

Mannen jobbade som frisör och måltavlan för skjutningen ska ha varit hans kund. 

– Jag sprang igenom avspärrningarna och såg honom ligga i en pöl med blod och skrika, berättar en anhörig till den skadade mannen.

Vid klockan 16.30 på fredagseftermiddagen larmades polisen till en frisörsalong i centrala i Borås med anledning av en skottlossning. Enligt polisen hade en man i 25-årsåldern blivit skjuten i benet av en maskerad man som kommit in på salongen. 

Borås Tidning har talat med en anhörig till den skjutne frisören som är innehavare av salongen.

– Han var helt oskyldig, han var inte målet, han hade ingenting med saken att göra utan hamnade mitt i en gängkonflikt.

Anhörig: ”Så surrealistiskt”

GT har också pratat med den anhöriga till offret, som berättar:

– Jag fick ett samtal om att han hade blivit skjuten. Jag började springa för kung och fosterland, jag sprang igenom avspärrningarna och såg honom ligga i en pöl med blod och skrika.

Den anhörige säger att stämningen under lördagsförmiddagen fortfarande är skärrad.

– Det är så surrealistiskt att det här händer mitt i stan medan det fortfarande är dagsljus. Visst, man hör om kriminella som skjuter varandra i Norrby eller Hässleholmen, men det här var några hundra meter från polishuset, mitt i veckan under arbetstid.

Frisörens kund, som tros ha varit måltavlan, ska ha sagt förlåt flera gånger när skjutningen var över. Kunden gömde sig i köket vid skottlossningen, och de övriga som befann sig i lokalen klarade sig utan skador.

Måste opereras

En vän till frisören berättar för GT:

– Han skulle klippa en kund när det kom in en maskerad man i salongen och började skjuta. De sköt mot kunden som satt i stolen. När frisören försökte undvika skotten så studsad en kula och träffade honom i benet.

Vännen fortsätter:

– Han är jätteskadad. Han kommer att klara sig men han tror inte han kommer våga jobba som frisör igen. Han är en väldigt lugn person.

Den skadade mannen har fått en splittringsfraktur i benet och måste opereras, berättar en anhörig. Mannen har godkänt att GT publicerar bild på skadan.
Foto: Privat

Den anhörige har besökt den skottskadade mannen på sjukhuset under lördagen.

– Han har en splittringsfraktur i benet och kommer behöva opereras. Så rent fysiskt är det ganska illa med benet, men det är nog det minsta problemet. Han lär aldrig ställa sig och klippa hår igen, han lär inte komma nära salongen igen.

Ambulans förde den skottskadade mannen till sjukhus.

– Vi har kunnat hålla ett initialt snack med honom, men skadeläget är i övrigt okänt, sa polisens presstalesperson Peter Adlersson under fredagskvällen.

Fyra gripna

Den maskerade gärningsmannen flydde från platsen och polisen sökte med flera patruller. Bland annat med hundpatrull och en helikopter. Vid klockan 18.30 på fredagen berättade polisen att fyra män – alla i 20 till 30-årsåldern – gripits. Männen greps i en bil i ett parkeringsgarage i Borås och misstänks för inblandning i skjutningen. De anhölls samtliga under natten mot lördagen.

– Vem som har gjort vad är ju tidigt att uttala sig om, säger Peter Adlersson.

Polisen kommer att beslagta bilen för en teknisk undersökning.

En poliskälla säger:

– Måltavlan var en kriminell som lyckades komma undan men frisören som var helt oskyldig blev träffad. 

– Det är ännu en oskyldig som kommit i vägen för gängkriminellas uppgörelse, det är för jävligt, fortsätter poliskällan.

Händelsen rubriceras som försök till mord.

Vet du mer? Tipsa Expressen!

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717

• Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen 

Statsministern fortsätter pressas om gängbrottsligheten.