Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man höll på att drunka – räddades av ungdomar

Mannen kämpade för sitt liv i Nysockensjön i Åmotfors.
Foto: Google

En man kämpade för sitt liv i sjön men klarade inte att hålla sig ovanför vattenytan.

Då lyckades ett par förbipasserande ungdomar dra upp den livlösa mannen och ge honom hjärt- lungräddning.

– Sista jag hörde var att han hade andning och fördes till sjukhuset. De räddade troligtvis livet på honom, säger Alf Törnkvist, inre befäl vid räddningstjänsten i Arvika.

Dramat utspelade sig i Åmotfors i Värmland under natten mot lördag. Vid 01.30 ska då en man av oklar anledning ha hamnat i vattnet i Nysockensjön.

– De uppgifter jag har fått är att två män hade varit ute och fiskat. När den ena mannen försvann i väg ska den andra ha badat, säger Dan Sööder, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen.

Mannen ska då ha hamnat i nöd – något som en grupp förbipasserande ungdomar noterade. Mannen ska ha kämpat för sitt liv men när ungdomarna lyckades få in han till strandbrynet var han livlös.

– De drog upp honom och började genomföra HLR och han ska då ha återfått andningen, det är oklart om han var vid medvetande, säger Sööder.

Skadeläget är oklart

Räddningstjänsten ska även ha kommit till platsen och mannen kunde föras till sjukhus med hjälp av ambulans – där vårdas han under morgonen.

– Sista jag hörde var att han återfick andning och fördes till sjukhuset. De räddade troligtvis livet på honom, säger Alf Törnkvist vid räddningstjänsten i Arvika. 

Enligt Törnkvist är det oklart hur allvarliga skador mannen har ådragit sig.