Mannen kämpade för sitt liv i Nysockensjön i Åmotfors. Foto: Google
Mannen kämpade för sitt liv i Nysockensjön i Åmotfors. Foto: Google

Man höll på att drunka – räddades av ungdomar

Publicerad

En man kämpade för sitt liv i sjön men klarade inte att hålla sig ovanför vattenytan.

Då lyckades ett par förbipasserande ungdomar dra upp den livlösa mannen och ge honom hjärt- lungräddning.

– Sista jag hörde var att han hade andning och fördes till sjukhuset. De räddade troligtvis livet på honom, säger Alf Törnkvist, inre befäl vid räddningstjänsten i Arvika.

Dramat utspelade sig i Åmotfors i Värmland under natten mot lördag. Vid 01.30 ska då en man av oklar anledning ha hamnat i vattnet i Nysockensjön.

– De uppgifter jag har fått är att två män hade varit ute och fiskat. När den ena mannen försvann i väg ska den andra ha badat, säger Dan Sööder, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen.

Mannen ska då ha hamnat i nöd – något som en grupp förbipasserande ungdomar noterade. Mannen ska ha kämpat för sitt liv men när ungdomarna lyckades få in han till strandbrynet var han livlös.

– De drog upp honom och började genomföra HLR och han ska då ha återfått andningen, det är oklart om han var vid medvetande, säger Sööder.

Skadeläget är oklart

Räddningstjänsten ska även ha kommit till platsen och mannen kunde föras till sjukhus med hjälp av ambulans – där vårdas han under morgonen.

– Sista jag hörde var att han återfick andning och fördes till sjukhuset. De räddade troligtvis livet på honom, säger Alf Törnkvist vid räddningstjänsten i Arvika. 

Enligt Törnkvist är det oklart hur allvarliga skador mannen har ådragit sig. 

Relaterade ämnen
Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER