Foto: Robin Aron
 Foto: Robin Aron

Man hittades avliden
- misstänkt mördad

Publicerad

En man har hittats död utomhus i Herrljunga på fredagen.

Polisen rubricerar just nu händelsen som mord alternativt dråp.

Sent på fredagseftermiddagen påträffades en man död utomhus i Herrljunga.

Polisen kan inte utesluta brott och rubricerar just nu händelsen som mord alternativt dråp. De skador som personen har gör att man spärrat av platsen för en teknisk undersökning.

– Av det som framgår av den ytliga besiktningen på plats så misstänker vi att ett brott har blivit begånget, säger Håkan Sennerfors, inre befäl vid polisen i Alingsås som har hand om ärendet.

Vad är det för typ av skador?

– Det är inga knivskador eller skador från vapen, utan det är andra skador som man kan få utav exempelvis föremål och tillhyggen och liknande. Det är därför vi misstänker brott i nuläget, säger Håkan Sennerfors.

Stort område avspärrat

Enligt honom ska den avlidne inte ha legat på platsen särskilt länge.

– Nej, den här platsen ligger så central så det är i princip omöjligt.

Polisen har spärrat av ett större område, även kyrkogården i närheten.

– Kyrkogården är avspärrad, för om det är ett brott så måste vi söka igenom det närliggande området för att säkerställa spår som gärningsmannen kan ha lämnat och så vidare, säger Håkan Sennerfors.

Det finns ingen misstänkt i nuläget.

– Vi har hållit förhör med ett antal personer och knackat dörr i området. Vi får se vart det leder, säger Håkan Sennerfors.

Oklart vem som larmade

Personen som hittats är ännu inte identifierad, men polisen uppger att det handlar om en vuxen man.

Enligt polisen ringde en person till SOS och larmade om att det låg en avliden person utomhus.

– Personen säger inte sitt namn och lämnar inget nummer. Så vi vet inte ens vem som ringt in om det i nuläget, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman.

Tekniker är på plats vid brottsplatsen.

Adrianna Pavlica
Adrianna Pavlica

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER