Två personer fördes till sjukhus efter bråket. Foto: Robert Betzehag / Rescue PhotoTvå personer fördes till sjukhus efter bråket. Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo
Två personer fördes till sjukhus efter bråket. Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo
Polisen har inlett en förundersökning om försök till dråp. Foto: Roger LärkPolisen har inlett en förundersökning om försök till dråp. Foto: Roger Lärk
Polisen har inlett en förundersökning om försök till dråp. Foto: Roger Lärk

Män hittade skadade – misstänkt dråpförsök

Publicerad

Två allvarligt skadade män påträffades på tisdagseftermiddagen i en lägenhet i Trollhättan.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till dråp.

En man i 40-årsåldern är gripen.

– Männen blödde kraftigt och har skärskador, säger Ulla Brehm, presstalesman vid polisen i Region Väst.

Det var grannar till den aktuella lägenheten som klockan 16.50 på tisdagen slog larm till polisen. Tre personer fanns i bostaden - varav två allvarligt skadade, skriver polisen på sin hemsida.

– De här tre personerna känner varandra. De är på samma ställe och bråk uppstår. Den gripne mannen är förd till polisstationen för förhör, säger Ulla Brehm.

En man gripen

De skadade männen fördes till sjukhus. Omfattningen på deras skador var vid 18.40 oklara. Männen är i 50- respektive 25-årsåldern.

Polisen har inlett en utredning om försök till dråp. Lägenheten - som är den misstänkta brottsplatsen - har spärrats av för att en teknisk undersökning ska kunna genomföras. Enligt polisen finns det vittnen till händelsen.

– Vi har inte hört de två skadade ännu. En av dem var mer illa däran än den andre. Vi åkte med till sjukhus för att kunna prata med dem men vi har inte kunnat avsluta förhören. Det får komma i andra hand när de har fått vård.

"Sårskada i huvudet"

Strax före klockan 20 meddelade polisen:

– Den gripne mannen är i 40-årsåldern. Det har hållits förhör med honom nu. En av de skadade är färdigbehandlad och utskriven från NÄL. Han behandlades för en sårskada i huvudet, säger presstalesman Ulla Brehm.

Texten uppdateras.

Gustav Sandström
Gustav Sandström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER