Sökandet inleddes redan i går kväll vid Kraftverket i Gullspång. Foto: Ridder Karlsson, RK:s fotoSökandet inleddes redan i går kväll vid Kraftverket i Gullspång. Foto: Ridder Karlsson, RK:s foto
Sökandet inleddes redan i går kväll vid Kraftverket i Gullspång. Foto: Ridder Karlsson, RK:s foto
Under torsdagseftermiddagen anlände dykare till Gullspång. Foto: Ridder KarlssonUnder torsdagseftermiddagen anlände dykare till Gullspång. Foto: Ridder Karlsson
Under torsdagseftermiddagen anlände dykare till Gullspång. Foto: Ridder Karlsson

Man död – hittades i vattnet av dykare

Publicerad

En man hittades under torsdagen drunknad i Gullspång.

Personen rapporterades saknad redan i går kväll.

Först i dag under eftermiddagen hittades den försvunne personen sedan räddningstjänstens dykare sökt av vattnen nära kraftverket i Gullspång.

Det var under onsdagskvällen vid 21-tiden som sökandet inleddes. En person som arbetade i närheten av vattendraget var försvunnen. Däremot hittades hans bil i närheten av vattnet i Gullspång.

Polis och räddningstjänst arbetade under många timmar redan under gårdagskvällen.

– Vi har sjösatt vår båt och söker efter en person just nu, berättade Peter Brandels, inre befäl vid räddningstjänsten i Östra Skaraborg.

Söktes med helikopter

Sökandet efter den försvunne mannen fortsatte under natten och under torsdagsmorgonen.

– Vi har haft helikopter och flera patruller ute som sökt i området utan resultat. Vid 04-tiden lämnades ärendet över till lokalpolisområdet och dykare kommer att sättas in under morgonen, sa Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region väst vid 07.45-tiden på torsdagen.

Vid 15-tiden var räddningstjänstens dykare på plats. Under torsdagen hittade man alltså en kropp som kunde konstateras vara den saknade personen.

Arbetsplatsolycka

Ärendet hanteras nu som en arbetsplatsolycka med dödlig utgång, skriver polisen på sin hemsida.

– Mannens anhöriga är underrättade, uppger polisens presstalesperson, Tommy Nyman.

Misstänker ni något brott?

– Nej, eller möjligen arbetsmiljöbrott då. Men det finns ingenting som talar för att det handlar om någonting annat än en olycka, säger Nyman.

Den avlidne mannen ska vara i 60-årsåldern, uppger polis.

Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER