Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man knivhöggs till döds – två anhållna

Polisen utreder mord.
En man har hittats död i en sitt hem i Kungsbacka.
Foto: Lennart Benson
Här inträffade händelsen.
Foto: Google maps

En man har hittats död i sitt hem i Kungsbacka. 

Mannen har knivhuggits till döds, enligt uppgifter till GT.

– Han är avliden på ett sätt som gör att vi misstänker att han har utsatts för ett brott, säger Lars-Gunnar Perlinger, ställföreträdande chef för grova brott vid polisen i Halland.

En förundersökning om mord alternativt dråp har inletts – två män har anhållits misstänkt för brottet.

Det var vid 09.30-tiden som det kom larm till SOS Alarm om att en man i 60-årsåldern hittats livlös i sin bostad i Kungsbacka.

När polis anlände till platsen konstaterade man att kroppen har skador som gör att det inte går att utesluta att brott sketts.

– Jag kan inte säga någonting om vilka skador det rör sig om i nuläget, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson i region Väst.

Enligt uppgifter till GT har mannen knivhuggits.

Lars-Gunnar Perlinger, ställföreträdande chef för grova brott vid polisen i Halland, säger såhär:

– Jag kommenterar inte tillvägagångssättet, men han är avliden på ett sätt som gör att vi misstänker att han har utsatts för ett brott. I övrigt är vi i ett känsligt utredningsläge just nu så jag vill inte säga mer.

Två anhållna

En förundersökning om mord alernativt dråp har inletts.

– Platsen har spärrats av för teknisk undersökning och kroppen kommer att undersökas av rättsläkare, säger Widén.

I övrigt är polisen förtegen om utredningsläget.

Under dagen hämtades en man in till förhör. Denne anhölls senare av åklagare misstänkt för mord. Senare hämtades ytterligare en man in och anhölls. 

–  Två personer sitter anhållna, skäligen misstänkta. Den ena kommer vi att förhöra i kväll, den andra kommer vi förmodligen att höra i morgon, säger Perlinger.