Polisen har spärrat av ett stort område. Foto: LäsarbildPolisen har spärrat av ett stort område. Foto: Läsarbild
Polisen har spärrat av ett stort område. Foto: Läsarbild
En man i 25-årsåldern har hittats avliden på en åker nära Läckö slott camping. Foto: JAN WIRIDEN/GT/EXPRESSENEn man i 25-årsåldern har hittats avliden på en åker nära Läckö slott camping. Foto: JAN WIRIDEN/GT/EXPRESSEN
En man i 25-årsåldern har hittats avliden på en åker nära Läckö slott camping. Foto: JAN WIRIDEN/GT/EXPRESSEN
Mannen hittades död på en åker i närheten av Läckö slott camping. Foto: Google MapsMannen hittades död på en åker i närheten av Läckö slott camping. Foto: Google Maps
Mannen hittades död på en åker i närheten av Läckö slott camping. Foto: Google Maps

Ung man hittad död nära slott

Publicerad

En man i 25-årsåldern har hittats avliden på en åker nära Läckö slott camping i Lidköpings kommun.

Polisen har inlett förundersökning med rubricering mord, alternativt dråp.

– Vi utreder nu om det ligger ett brott bakom mannens död, eller om han har dött av naturliga orsaker, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i Region väst.

En privatperson larmade polisen vid 11-tiden på söndagsförmiddagen om att en död man hittats på en åker i närheten av Läckö slott camping i Lidköpings kommun.

Polisen har inlett en förundersökning med rubriceringen mord- alternativt dråp, detta på grund av att det inte omedelbart går att avgöra hur mannen avlidit.

– Vi måste utesluta att det inte är mord. Det är så vi jobbar i sådana här fall. Vi utreder nu om det ligger ett brott bakom mannens död, eller om han har dött av naturliga orsaker, säger Stefan Gustafsson.

Mannen är identifierad och anhöriga är underrättade om dödsfallet.

Mannen har sedan tidigare varit anmäld försvunnen.

– Anmälan kom in omkring klockan 02, natten mot söndag, säger Gustafsson.

Alla tillgängliga resurser

Polisen genomför en teknisk undersökning på fyndplatsen, och knackar dörr  i området kring den avlidne mannens bostad.

– Alla tillgängliga resurser i Skaraborgsområdet är inkopplade på fallet. Vi har även skickat en jourstryka från Halland, som tar över förundersökningen, uppger Stefan Gustafsson.

– Eventuellt kommer vi även att använda oss av helikopter, för att fotografera området från ovan. Det är sådant som vi kan använda i förundersökningen, för att undersöka olika utsagor som kommer fram.

Polisen förtegen

Omständigheterna kring dödsfallet är oklara, och polisen förtegen.

Har mannen några skador som tyder på att han utsatts för brott?

– Det kommenterar jag inte i nuläget, säger Stefan Gustafsson vid polisen.

Har ni funnit något misstänkt mordvapen?

– Samma svar där. Det kommenterar jag inte. Vi är i ett läge nu där vi får jobba med att samla in så mycket information som möjligt, och sedan börjar vi lägga pusselbitarna. Det ligger på förundersökningsledningen att göra det.

 

LÄS OCKSÅ: Här är sms:et som ska fånga mördaren 

Sanna Wikström
Sanna Wikström
Jens Andersson
Jens Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER