Enligt GP hittades mannen insvept i något form av emballage i ett källarutrymme. Foto: Google mapsEnligt GP hittades mannen insvept i något form av emballage i ett källarutrymme. Foto: Google maps
Enligt GP hittades mannen insvept i något form av emballage i ett källarutrymme.  Foto: Google maps
Erik Nord, chef för polisen i Storgöteborg. Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSENErik Nord, chef för polisen i Storgöteborg. Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN
Erik Nord, chef för polisen i Storgöteborg.  Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN

Man hittad död – var insvept i emballage

Publicerad

En ung man har hittats död i en källare i Göteborg i torsdags eftermiddag.

Kroppen var, enligt uppgifter till Göteborgs-Posten, insvept i emballage och polisen utreder det som ett misstänkt mord. 

– Jag kan bekräfta att en avliden man har hittats i ett allmänt utrymme i en hyresfastighet, säger Erik Nord, polischef i Storgöteborg.

En yngre man, som ska bedömas vara i 20-25-årsåldern, ska ha hittats död i en källare i Göteborg i torsdags. Den döde är inte identifierad och ska ha hittats insvept i någon form av emballage, skriver GP.

– Omständigheterna när han anträffades gör att det inte går att utesluta att det kan ligga ett brott bakom, därför betraktar vi det som en brottsutredning nu, säger polischef Erik Nord och fortsätter:

– Den rättsmedicinska undersökningen och den tekniska undersökning på platsen får visa vad det handlar om, för det behöver inte vara ett brott.

Uppgifter: Kroppen insvept

Enligt uppgifter till GP ska kroppen ha varit insvept i någon form av matta, filt eller lakan när den anträffades. 

– Det är ingenting som jag kan bekräfta eller dementera i nuläget, säger Nord.

Vad sker i utredningen nu?

– Nu genomför vi de arbetsuppgifter som är nödvändiga. Vi förhör människor i omgivningen och försöket självklart identifiera offret.

Polisen kopplar inte samman fyndet av kroppen med den pågående gängkonflikten i Göteborg. 

– Inte som det ser ut nu, säger polischefen i Storgöteborg.

Polisen utreder händelsen som ett misstänkt mord. En teknisk undersökning har genomförts på platsen och den rättsmedicinska undersökningen väntas bli gjord under början av nästa vecka.

 

Följ GT på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

Relaterade ämnen
Maya Dahlén Persson
Maya Dahlén Persson
Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER