Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man hittad död i vattendrag

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

En man har hittats död i ett vattendrag i Gullspång, efter stort sökpådrag med helikopter.

Enligt uppgifter till Aftonbladet misstänker polisen att mannen varit kidnappad. 

Händelsen utreds av grova brott, där David Lundgren är tillförordnad gruppchef.

– Vi vidtar olika åtgärder och kollar brett på vad det är som har hänt.

En man i 30-årsåldern hittades under söndagen död i ett vattendrag i Gullspång, vilket Aftonbladet var först att rapportera. 

Mannen anmäldes av anhöriga försvunnen lördagen den 31 juli. Efter ett stort sökpådrag med hundpatrull och helikopter hittades mannen död i ett vattendrag under söndagen. Omständigheterna kring händelsen ska vara oklara. 

– Vi vidtar olika åtgärder och kollar brett på vad det är som har hänt. Det är vissa omständigheter som vi tittar närmare på för att se om det ligger brott bakom eller om det finns andra orsaker, säger David Lundgren, tillförordnad gruppchef för grova brott i Skövde.

”Märkliga omständigheter”

Dödsorsaken är ännu okänd och obduktionsrapporten väntas komma efter helgen. 

– Därefter ser vi vilket håll vi tar utredningen åt. Just nu har vi inte någon förundersökning om mord eller dråp inledd, säger David Lundgren.

På grund av ”märkliga omständigheter” blev söket stort när mannen anmäldes försvunnen. Under fredagen hålls förhör med anhöriga för att kartlägga sista siden i den 30-åriga mannens liv.

Enligt källor till Aftonbladet misstänker polisen att mannen ska ha varit kidnappad och man utreder händelsen som misstänkt människorov. 

Aftonbladet skriver också att det under torsdagen i förra veckan ska ha skett en trafikolycka där den framlidne varit iblandad, men det vill polisen inte kommentera. 

– Skulle det visa sig ha substans det som Aftonbladet skriver kan jag ändå inte kommentera det i nuläget, säger David Lundgren.  

Han fortsätter:

– Skulle den visa sig tyda på brott kommer förundersökning inledas på det brott som jag bedömer vara lämpligt, säger David Lundgren.

Anhöriga till mannen är underrättade.