Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man hittad död – misstänks mördad

En man hittades död på en gård utanför Varberg på tisdagen.Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto
Mannen hittades död i samband med att en anhörig upptäckte ett misstänkt inbrott vid mannens gård.Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

En 65-årig man har hittats död vid en gård utanför Varberg.

Mannen hittades död i samband med att en anhörig upptäckte ett misstänkt inbrott vid mannens gård.

– Utifrån hur det ser ut runt fastigheten och hur skadorna på kroppen ser ut misstänker vi att han har blivit mördad, säger Tommy Nyman, presstalesman vid polisen i Halland.

Vid 11.13 på tisdagsförmiddagen larmades polisen om ett misstänkt inbrott. Innan polisen kom fram till platsen hittade en anhörig mannen som bodde på gården avliden.

– Vi har hittat en man som var 65 år död och vi har hittat honom i samband med att det har anmälts ett inbrott vid platsen, sedan hittas den här mannen av den anhörige personen innan vi kommer dit, säger Tommy Nyman.

Personen som larmade polisen är inte misstänkt för något brott.

– Inte på något sätt, förtydligar Tommy Nyman.

Oklart hur länge mannen varit död

Gården ligger vid ett litet samhälle mellan Varberg och Veddige längs riksväg 41 i Halland. Dödsfallet rubriceras som ett misstänkt mord.

– Det gör vi utifrån hur det ser ut runt fastigheten och även utifrån hur skadorna ser ut på kroppen utan att närmare gå in på vilka skador kroppen har, säger Tommy Nyman.

Skadorna på fastigheten var också det som fick den anhörige att först misstänka att det rörde sig om ett inbrott.

– Exakt vilka skador det rör sig om har vi valt att inte gå ut med, säger Nyman.

Hur länge mannen varit död och när han senast sågs i livet kan polisen i nuläget inte svara på.

Ska undersöka kroppen

– Det är sådant vi undersöker nu. Vi kartlägger sådana saker och just nu finns både kriminaltekniker och en rättsläkare vid gården, säger Tommy Nyman.

Misstänker ni att mannen blivit mördad i samband med ett inbrott?

– Det är alldeles för tidigt att säga. Rättsläkaren ska undersöka kroppen och teknikerna genomför just nu en teknisk undersökning av platsen och kommer troligen att vara kvar där under hela kvällen, säger Tommy Nyman

Är den mördade mannen känd av polisen sedan tidigare?

– Jag känner inte till den här mannen och såvitt jag vet ska det inte heller ha funnits någon hotbild gentemot honom, säger Tommy Nyman.

I nuläget finns ingen misstänkt gärningsman och polisen kommer under tidsagen att hålla förhör och undersöka vad mannen gjort och vilka han träffat de senaste dygnen parallellt med arbetet som pågår vid gården.

Polisen har även knackat dörr i området och är intresserade av iakttagelser av personer eller fordon i närheten av mannens gård. När polisens tekniker packade ihop på tisdagskvällen så fanns fortfarande ingen misstänkt till dådet.

– Teknikerna kommer att fortsätta arbeta på platsen under onsdagen med. I nuläget lämnar vi inga uppgifter om eventuella spår som säkras i bostaden och området runt den, sade Tommy Nyman på måndagskvällen.

Vill du få mer nyheter följ GT på Facebook

och Twitter.