Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man häktad för mord på kvinna – greps i Tyskland

En kvinna hittades död i en lägenhet i Karlstad i början av sommaren. Foto: David Hårseth

En ung man har häktats misstänkt för mordet på en kvinna i Karlstad i juni.

Han greps i Tyskland, men har nu utlämnats till Sverige.

– Min klient nekar till brott, säger hans försvarsadvokat David Halén Lindberg.

Det var en lördagskväll i juni som en kvinna i 25-årsåldern hittades död i en lägenhet i Karlstad.

Polisen startade direkt en utredning om mord.

– Det är ingen tveksamhet om att det här ska utredas som mord alternativt dråp som det ser ut nu, sa polisens presstalesman Stefan Wickberg, strax efter att kvinnan hade hittats död.

Misstankarna pekade tidigt mot en ung man.

Kvinna hittades död i lägenhet

– En person är anhållen i sin frånvaro men ingen är gripen, sa åklagare Niclas Wargren till SVT Värmland, två dagar efter att kvinnan hade hittats död.

GT erfor tidigt att den misstänkte mördaren kunde lämna landet. Och det gjorde han också. Åklagaren häktade mannen i hans frånvaro och drygt en månad efter mordet greps han i Tyskland. Tidigare i veckan kom han tillbaka till Sverige efter att ha blivit utlämnad.

 

LÄS MER: Misstänkte mördaren kan fly landet 

 

Nu har mannen häktats av Värmlands tingsrätt, vilket NWT var först med att skriva om. Häktningsförhandlingen pågick under torsdagsmorgonen. Den skedde inom stängda dörrar.

Misstänkte mördaren nekar till brott

Den misstänkte mannen nekar till brott. 

– Min klient nekar till brott. Han blev ändå häktad, som på sannolika skäl misstänkt för mord, säger mannens försvarsadvokat David Halén Lindberg.

Halén Lindberg vill inte svara på några frågor kring brottet eller varför den misstänkte mannen uppehöll sig i Tyskland.

– Om det skulle ha kommit fram något är den typen av uppgifter belagda med förundersökningssekretess. Jag kan tyvärr inte uttala mig kring det.

NWT uppger att den misstänkte önskar advokaten Leif Silbersky som sin försvarare och det kommer utredas huruvida ett advokatbyte kan ske.

Vill ha Leif Silbersky som advokat

– Jag känner inte till någonting om fallet, men jag kommer att tacka ja till uppdraget om de tar kontakt med mig, säger Silbersky till tidningen.

– Jag tänker att det allra viktigaste är att klienten har fullständigt förtroende. Jag har ingen som helt erinran mot att han vill byta mot Leif Silbersky, säger Halén Lindberg

Kvinnan hittades död den 3 juni. Den 6 juli greps den misstänkte mannen i Tyskland i samband med att han tjuvåkte på ett tåg. Han var då internationellt efterlyst.

Offer och misstänkt gärningsman ska inte ha varit bekanta med varandra sedan tidigare.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!