En kvinna hittades död i en lägenhet i Karlstad i början av sommaren. Foto: David Hårseth
En kvinna hittades död i en lägenhet i Karlstad i början av sommaren. Foto: David Hårseth

Man häktad för mord på kvinna – greps i Tyskland

Publicerad

En ung man har häktats misstänkt för mordet på en kvinna i Karlstad i juni.

Han greps i Tyskland, men har nu utlämnats till Sverige.

– Min klient nekar till brott, säger hans försvarsadvokat David Halén Lindberg.

Det var en lördagskväll i juni som en kvinna i 25-årsåldern hittades död i en lägenhet i Karlstad.

Polisen startade direkt en utredning om mord.

– Det är ingen tveksamhet om att det här ska utredas som mord alternativt dråp som det ser ut nu, sa polisens presstalesman Stefan Wickberg, strax efter att kvinnan hade hittats död.

Misstankarna pekade tidigt mot en ung man.

Kvinna hittades död i lägenhet

– En person är anhållen i sin frånvaro men ingen är gripen, sa åklagare Niclas Wargren till SVT Värmland, två dagar efter att kvinnan hade hittats död.

GT erfor tidigt att den misstänkte mördaren kunde lämna landet. Och det gjorde han också. Åklagaren häktade mannen i hans frånvaro och drygt en månad efter mordet greps han i Tyskland. Tidigare i veckan kom han tillbaka till Sverige efter att ha blivit utlämnad.

 

LÄS MER: Misstänkte mördaren kan fly landet 

 

Nu har mannen häktats av Värmlands tingsrätt, vilket NWT var först med att skriva om. Häktningsförhandlingen pågick under torsdagsmorgonen. Den skedde inom stängda dörrar.

Misstänkte mördaren nekar till brott

Den misstänkte mannen nekar till brott. 

– Min klient nekar till brott. Han blev ändå häktad, som på sannolika skäl misstänkt för mord, säger mannens försvarsadvokat David Halén Lindberg.

Halén Lindberg vill inte svara på några frågor kring brottet eller varför den misstänkte mannen uppehöll sig i Tyskland.

– Om det skulle ha kommit fram något är den typen av uppgifter belagda med förundersökningssekretess. Jag kan tyvärr inte uttala mig kring det.

NWT uppger att den misstänkte önskar advokaten Leif Silbersky som sin försvarare och det kommer utredas huruvida ett advokatbyte kan ske.

Vill ha Leif Silbersky som advokat

– Jag känner inte till någonting om fallet, men jag kommer att tacka ja till uppdraget om de tar kontakt med mig, säger Silbersky till tidningen.

– Jag tänker att det allra viktigaste är att klienten har fullständigt förtroende. Jag har ingen som helt erinran mot att han vill byta mot Leif Silbersky, säger Halén Lindberg

Kvinnan hittades död den 3 juni. Den 6 juli greps den misstänkte mannen i Tyskland i samband med att han tjuvåkte på ett tåg. Han var då internationellt efterlyst.

Offer och misstänkt gärningsman ska inte ha varit bekanta med varandra sedan tidigare.

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER