Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man häktad för försök till mord vid mc-klubb

Totalt skadades sju personer i tumultet vid mc-klubben i Mölnlycke. Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Skottlossning uppstod på Hells Angels förfest i Mölnlycke. Foto: TT NYHETSBYRÅN

En person har häktats vid Göteborgs tingsrätt misstänkt för försök till mord.

Mordförsöket skedde den 3 november i samband med en konfrontation mellan en mc-klubb och ett lokalt gäng i Mölnlycke i Härryda kommun.

– Han är misstänkt för att ha skjutit mot flera personer, säger kammaråklagare Håkan Johansson i ett pressmeddelande.

Det är åklagarmyndigheten i Göteborg som i ett pressmeddelande skriver att en man nu häktats. 

Mannen, på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, är en av dem som greps och anhölls i samband med händelsen i Mölnlycke. Något som Göteborgs-Posten var först med att rapportera. 

– Mannen inställde sig till förhör i söndags efter att ha varit anhållen i frånvaro under en tid. Ny bevisning gör nu att misstankarna mot honom har stärkts. Han är misstänkt för att ha skjutit mot flera personer. Mannen nekar fortfarande till brott, berättar kammaråklagare Håkan Johansson i pressmeddelandet.

Fem personer skottskadades

Skottlossningen utbröt på en förfest som hölls av en lokal mc-klubb i Mölnlycke med kopplingar till Hells Angels. Förfesten var en uppvärmning inför den officiella festen i Hells Angels Goth Towns klubbhus i Skepplanda i Ale kommun samma kväll. På förfesten fanns både svenska och utländska medlemmar i Hells Angels.

Sammanlagt skottskadades fem personer och två misshandlades på annat sätt. 

GT erfar att flera av de skadade personerna är fullvärdiga medlemmar i Hells Angels. Polisen har också bekräftat att Hells Angels-män skadades.

Tretton män satt initialt anhållna i ärendet misstänkta för grov misshandel respektive försök till mord. Samtliga släpptes på fri fot eftersom bevisningen då inte räckte för att begära någon av dem häktad, men nu har man alltså kommit vidare vad gäller bevisläge mot en av de misstänkta.

– Nu kommer utredningen att fortsätta med nya förhör och vi väntar fortfarande på att den tekniska utredningen ska bli färdig. Misstankarna mot de övriga som greps i samband med skjutningen kvarstår, säger Johansson vidare.