Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man gripen misstänkt för våldtäkt vid bibliotek

En man har gripits som misstänkt för att ha våldtagit en ung kvinna i centrala Karlstad under natten mot söndagen.

– Vi har tagit hjälp av dagens teknik och samarbetat med flera personer,  säger Maria Hedin på polisens avdelning för grova brott till SVT Nyheter Värmland.

Den misstänkte gärningsmannen ska ha sökt kontakt med den utsatta kvinnan inne på en snabbmatsrestaurang i centrala Karlstad omkring klockan 02 natten mot söndagen.

Mannen ska ha tagit tag i kvinnan och förgripit sig på henne. Polisen rubricerar händelsen som våldtäkt. 

– Kvinnan är chockad och uppbragd men ska inte vara allvarligt fysiskt skadad, har Tommy Lindh tidigare sagt.

Kördes till sjukhus

Kvinnan ska efter övergreppet ha blivit upplockad av förbipasserande som kom körande i en bil. Hon kördes senare till sjukhus. 

Enligt polisen ska flera personer ha befunnit sig i anslutning till den misstänkta brottsplatsen när den misstänkta våldtäkten ägde rum. 

Den misstänkte mannen, som kunde gripas under måndagen efter att först ha anhållits i sin frånvaro, är hemmahörande i Karlstad.

– Vi har tagit hjälp av dagens teknik och samarbetat med flera personer. Det har hjälpt oss mycket idag, mer än så kan jag inte säga, säger Maria Hedin på polisens avdelning för grova brott till SVT Nyheter Värmland.

Mannen kommer att höras och få en offentlig försvarare.