Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna kidnappad och sexuellt utnyttjad

I våras stod mannen i 30-årsåldern för vansinnesattacken på en spårvagn i Göteborg.

Nu har han gripits misstänkt för människorov – efter att ha kidnappat och under flera timmar utnyttjat en kvinna sexuellt i skogen utanför Mölndal.

– I samband med att hon kastas ur bilen så såg vittnen det, säger åklagare Jim Westerberg.

Kidnappningen ska ha ägt rum natten mellan fredag och lördag.

Enligt åklagare Jim Westerberg har kvinnan hämtats i bil och förts ut i skogen utanför Mölndal av mannen i 30-årsåldern.

Där ska hon ha utnyttjats sexuellt under ett antal timmar.

– I samband med att hon kastas ur bilen såg vittnen det på morgonen. Då ringer man till polisen och han grips med henne på något sätt, säger åklagare Jim Westerberg.

"Sannolikt häktningsförhandling"

På lördagseftermiddagen anhölls mannen.

– Sannolikt är det så allvarligt att det blir häktningsförhandling i veckan. Det vore väldigt underligt om det inte blir det när det är ett så allvarligt brott, säger Jim Westerberg.

Kvinnan uppges inte ha haft ett förhållande med mannen – som har ett gediget brottsregister.

Han har flera gånger dömts för misshandel, narkotikabrott och flera andra förseelser. Mannen har avtjänat ett antal fängelsestraff, bland annat när han dömdes för våldtäkt. Dessutom har han besöksförbud kring sex olika kvinnor och en man.

Så sent som i maj dömdes han till fyra månaders fängelse för den uppmärksammande spårvagnsattacken i centrala Göteborg.

Sparkade i mage och bröst

Den inträffade i början av mars vid en spårvagnsplats i Linnéstaden. Mannen tog struptag på en man i 65-årsåldern när en kvinna gick emellan för att skydda honom.

Mannen i 30-årsåldern tog då tag i två stolpar i spårvagnen och sparkade kvinnan med bägge fötterna i mage, bröst och axel.

– Det var fullständigt overkligt och helt utanför regelverket. Det kändes nästan som en film, sa det manliga offret efter det.

Åklagare i det målet var Mehrdad Sanaei. Han berättade att en flicka i femårsåldern hamnade mitt i bråket.

– Hon tvingades bevittna den här vanvettiga attacken. Det var ett vansinnesdåd. Filmen var väldigt bra för att kunna få en fällande dom. Jag är nöjd med domen, sa Mehrdad Sanaei.

Mannen nekar den här gången till människorov, enligt advokaten Jan Elgmark.

– Jag har varit med när han förhörts och det enda jag kan säga är att han nekar till brott, säger Jan Elgmark.