Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man gripen med misstänkt föremål i väska

Mannen har påträffats med ett eventuellt farligt föremål i Partille.

En man har gripits i Partille då han påträffats med ett eventuellt farligt föremål i en väska.

Mannen misstänks nu för grovt vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. 

– Vi pratade med honom hela tiden och har haft kontakt med honom under insatsen och gripandet, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst. 

Strax efter klockan 17 under torsdagen larmades polisen till Gamla Kronvägen/Säveån i Partille där en man i 30-årsåldern gått runt med ett misstänkt föremål i en väska. 

Flera patruller har genomsökt området och gripandet ska ha gått lugnt till. Väskan ska nu kontrolleras men kan enligt polisen eventuellt vara ett såkallat hemmabygge och diverse verktyg. En anmälan rörande eventuellt grovt vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor skrivs. 

– Vi får väl se om det blir något brott överhuvudtaget men i alla fall så är han gripen och misstänks för de brotten inledningsvis, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.