Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Män greps med machete utanför boende i Högsbo

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Foto: Google Maps

Två män, i 20- respektive 30-årsåldern, greps i samband med ett bråk vid ett särskilt boende i Högsbo i Göteborg på tisdagskvällen.

– Två personer dyker upp på boendet för att bråka med en boende där och en av dem tar då med sig en machete, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson vid polisen i region Väst. 

Polisen larmades till platsen klockan 23.14, två män hade då tagit sig till boendet i Högsbo.

– Det är ett ett bråk där flera personer är inblandade. Det är två utomstående som kommit för att bråka med en eller flera boende, och man har haft fram en machete, säger Morten Gunneng vid polisen.

Både boende och ordningsvakter hade uppmärksammat den 50 centimeter långa macheten och männen hade omhändertagits när polisen kom till platsen.

Ingen person kom till skada vid händelsen, men polisen bedömer att en eller båda av de gripna har försökt att använda macheten, vilket gör att brottsrubriceringen är försök till grov misshandel.

TV: Så många brott anmäldes i region Väst under 2020

Brå:s statistik över anmälningarna 2020