Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man gick till attack med machete mot granne

Polisen larmades på måndagen till en adress utanför Arvika efter att ett grannbråk urartat och slutat med att en man gick till attack med en machete mot en annan man.

Det rapporterar Aftonbladet, som har uppgifter på att mannen ska ha huggits rakt genom handen.

– Det är någon sorts osämja i grunden, säger Kenneth Johannesson, presstalesperson på polisen i region Bergslagen, till tidningen.

En man har gripits – men det är oklart vad han är misstänkt för.

En man ska ha blivit huggen av en annan man med machete efter ett grannbråk på en adress utanför Arvika, skriver Aftonbladet.

Enligt tidningens uppgifter ska offret ha huggits rakt genom handen, och vårdas nu av ambulanspersonal på platsen. 

Ingen har ännu frihetsberövats – polisen letar i detta nu efter grannen till offret som misstänks ligga bakom macheteattacken.

Polisen uppger för Aftonbladet att någon brottsrubricering ännu inte har lagts, men att det troligtvis handlar om grov misshandel.

På sin hemsida skriver polisen att bakgrunden till händelsen ”verkar vara någon ekonomisk osämja”. 

En man har kunnat gripas, ”helt odramatiskt” enligt polisen, i centrala Arvika, men det är oklart vad han är misstänkt för.

Här är Brå:s statistik över antal anmälda brott i region Väst under 2019