Man attackerade flera – med brandsläckare

Foto: Google maps

Under onsdagseftermiddagen greps en man i Mölnlycke  – efter att blandat annat sprutat ner flera personer med en brandsläckare. Mannen har även försökt sno en lastbil vid en bensinmack. 

Enligt polisens presstalesperson Fredrik Svedmyr inkom ett larm vid 13.23 under onsdagen om en man som gått loss i en second handbutik i centrala Mölnlycke och slagit sönder saker med en hammare. En kort stund senare fick de ytterligare ett larm, berättar Fredrik Svedmyr.

– Det var om en utåtagerande person inne på biblioteket. Personen har där tagit en brandsläckare och sprutat ner. Han har också använt brandsläckaren mot en förbipasserande när han nekat honom sprit.

Mannen fortsatte sedan till en bensinmack där han försökt stjäla en lastbil.

– Han tömmer där brandsläckaren i förarhytten, så att föraren får skum i ansiktet. Vi kallade ett antal enheter till platsen som där kunde gripa mannen.

Anhållen för flera brott

Polisen har efter gripandet även kunnat koppla mannen till ett rån som skedde i Mölndal i går kväll, säger Fredrik Svedmyr.

– Inledningsvis tog han en cykel som han cyklade i väg på vid 18.30 i Mölndal. Han gick sedan in i en butik i Eklanda och hotade där personalen med kniv.

Mannen är nu anhållen misstänkt för skadegörelse, försök till grovt rån, stöld, grovt olaga hot mot grupp, grovt försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel och misshandel enligt initiala brottsrubriceringar. 


SE MER:

Rån, misshandel och sexualbrott • Brå:s statistik över anmälningarna.