Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man fotade flickas kön – döms till fängelse

Mannen utsatte den lilla flickan för sexuella övergrepp vid flera tillfällen och åtalades för våldtäkt mot barn men döms för sexuellt övergrepp mot barn av Skaraborgs tingsrätt. Foto: Frida Sandgren

Mannen utsatte den lilla flickan för sexuella övergrepp vid flera tillfällen.

Förutom att han begått fysiska övergrepp fotade han flickans kön med sin mobilkamera.

Mannen åtalades för våldtäkt mot barn men döms för sexuellt övergrepp mot barn av Skaraborgs tingsrätt.

Händelserna inträffade vid olika tillfällen och på olika platser i Västsverige. En man i 40-årsåldern har vid upprepade tillfällen ofredat en liten flicka. Mannen åtalades för våldtäkt mot barn och barnpornografibrott men tingsrätten nöjde sig med att döma mannen för sexuellt övergrepp mot barn.

Enligt domen har flickan själv berättat om flera händelser där mannen utsatt henne för sexuella handlingar och mannen själv har medgivit delar av det flickan berättat.

Mannen har också vid två tillfällen fotograferat den nakna flickans kön.

Tingsrätten bedömer inte att gärningarna är att likställa med våldtäkt och dömer honom i stället för sexuellt övergrepp mot barn till ett år och sex månaders fängelse.

Tre månaders fängelse

Men tingsrätten anser att det finns skäl till att den tidigare ostraffade mannen endast ska avtjäna tre månaders fängelsestraff tillsammans med att genomföra kriminalvårdens behandlingsprogram för sexbrottslingar.

Flickan ska också få 60 000 kronor i ersättning för den kränkning hon tvingats utstå.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!