Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man försökte våldta Mikaela, 40, – sparkade i väg hennes valp

Mikaela vädjar om tips från eventuella vittnen. Foto: Privat
Delar av Mikaelas Facebook-inlägg där hon visar upp skadorna efter överfallet. Foto: Privat

40-åriga Mikaela, från värmländska Deje, var ute och koppeltränade sin elva veckor gamla valp Luna när en man plötsligt kom fram till henne och sparkade valpen i magen – därefter försökte han våldta Mikaela.

– Han brottade ner mig på marken och satte sig grensle över mig, berättar hon. 

 – Han gick väldigt bestämt fram till valpen och sparkade henne i magen så hon skrek och flög i väg i luften. Själv blev jag helt paralyserad,  berättar Mikaela.

När hon försökte fly från mannen råkade hon trampa ner i en tjärn och kom inte loss.

– Han brottade ner mig på marken och satte sig grensle över mig. Försökte dra av mina kläder så våldsamt att de sprack och tafsade på mig innanför sportbehån.

Någon kan ha sett mannen

Mikaela tror att någon kan ha sett henne och vädjar om tips.

– Jag var bara fokuserad på att komma bort ifrån honom och var så chockad av händelsen. Jag ville bara bort, hem. Det måste finnas någon som sett något. Även om de kanske inte sett själva överfallet, så något i anslutning till mig under den här promenaden för Deje är verkligen inte så stort, säger Mikaela.

Med flera skador på kroppen tog sig Mikaela hem till sin bostad efter överfallet. När hon senare skulle larma polisen blev hon placerad i telefonkö som hon var så lång att hon ringde nödnumret 112 istället. Där hänvisades Mikaela återigen till 114 14, eftersom händelsen inte klassades som "pågående".

 

Mikaelas elva veckor gamla valp sparkades under överfallet, så hon flög i väg, berättar Mikaela. Foto: Privat

Polisen söker vittnen till händelsen 

Överfallet inträffade på torsdagseftermiddagen och polisen är angelägen om att få in vittnesuppgifter och iakttagelser som rör händelsen. Hela centrala Deje är av intresse för polisen, speciellt i området kring den nedlagda banvallen vid tjärnen bakom centrumhuset.

Några specifika signalement på gärningspersonen vill polisen inte gå ut med i nuläget.

– Det är av taktiska skäl. Vi vill ha oberoende vittnesuppgifter som inte är färgade av sådant som florerar, exempelvis ett visst signalement. Detta har en väldigt stor betydelse i hela rättsprocessen. Och det handlar aldrig om att polisen skulle försöka mörka uppgifter för allmänheten, säger Tommy Lindh vid polisen region Bergslagen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!