Man försökte köra på polisen – två gånger

Publicerad

Den misstänkt drogpåverkade mannen i Kungälv försökte backa på polisen – två gånger.

Allt inom loppet av en halvtimme.

Nu misstänks han för försök till grov misshandel samt en rad andra brott.

Det började med att polisen blev kallad till Kungälv då det fanns misstanke om en bil med en förare och passagerare som var drogpåverkade.

Polisen upptäcker att passageraren är efterlyst för delgivning och man bestämmer sig för att han ska följa med in till stationen varpå han sätts i patrullens bil. Föraren ses däremot inte till.

– Då kommer föraren tillbaka och sätter sig i bilen och backar på polisbilen, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman i region Väst.

Kör in i två polisbilar

En halvtimma senare får en annan polispatrull på samma bil, som avvikit från den första platsen.

– De ger stopptecken och bilen stannar. När de går ut så ser de att de lägger i backen. De går tillbaka till bilen i och med att de vet vad som hänt innan. Med kraft backar han rätt in i polisbilen.

Polisbilen blev så pass skadad att polisen inte kunde köra därifrån.

Gripen för grov misshandel

Ytterligare en halvtimma senare kan man slutligen hitta och gripa föraren.

–  Han grips misstänkt för försök till grov misshandel, drograttfylleri, innehav av narkotika och grov olovlig körning, säger Tommy Nyman.

Ingen person skadades fysiskt i samband med händelserna.

Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER