Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man försökte kidnappa barn i Göteborg – åtalas

Så många brott anmäldes i Västsverige 2019
En man i 25-årsåldern har åtalats efter att han ska ha försökt rycka till sig ett barn i Göteborg. Arkivbild.Foto: HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN

I mitten av juli greps en man i 25-årsåldern efter att han försökt rycka åt sig ett litet barn från en mamma i närheten av Wieselgrensplatsen i Göteborg.

Nu åtalas mannen för försök till olaga frihetsberövande, rapporterar Göteborgs-Posten.

Det var den 13 juli som mannen ska ha försökt ta ett barn från en barnvagn i närheten av Wieselgrensplatsen.

– Den här personen greppade tag i barnet och försökte ta sig därifrån. Det förefaller ha rört sig om en impulshandling, sa kammaråklagare Jim Westerberg till GP efter att mannen gripits.

Mannan har tidigare dömts för grov stöld och då dömts till utvisning. Nu yrkar åklagare Shahrzad Rahimi på att mannen ska utvisas ur Sverige ännu en gång.

– Jag yrkar på utvisning eftersom det handlar om återfall i brottslighet som kan ge fängelse. Brottet är mycket allvarligt och jag anser att han haft uppsåt att ta barnet. Det rör sig bara om en tillfällighet att det inte gick, säger hon till tidningen.

”Minns inget”

Den åtalade mannens advokat, Abraham Zeito, vill inte kommentera åklagarens yrkan eller tidigare utvisningsbeslut.

– Han har agerat olämpligt men minns inget. Det har också framkommit i ett analysbesked att han varit kraftigt påverkad av narkotika. Så det återstår för domstol att avgöra om han varit medveten om vad han gjort. Jag menar att han inte uppnår det medvetandekrav som krävs för ett uppsåtligt handlande, säger han till Göteborgs-Posten.

En rättspsykiatrisk utredning kommer att utföras på den åtalade mannen.

Larmnummer att ha koll på