Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man försökte avbryta inbrott – då gick tjuven till attack

Polisen berättar mer om dramatiska händelsen.
Polisen letar efter spår efter mordförsöket Foto: ROBERT BETZEHAG / RESCUE PHOTO /
Det var i Vänersborgs kommun som mannen under natten troligtvis försökte avbryta ett pågående inbrottsförsök vid 02-tiden under natten mot fredagen.Foto: Google maps

En man i 50-årsåldern försökte avbryta ett pågående inbrottsförsök – då gick tjuven till attack och högg honom med kniv.

Nu vårdas mannen på sjukhus och hålls nedsövd. 

Polisen utreder händelsen som mordförsök. 

– Den enda som har sett något är ju den här mannen så vi hoppas att vi ska kunna höra honom under dagen, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst. 

Det var i Vänersborgs kommun som mannen under natten troligtvis försökte avbryta ett pågående inbrottsförsök vid 02-tiden under natten mot fredagen.

Då konfronterade mannen tjuven eller tjuvarna – det finns uppgifter om att det var två gärningsmän – som valde att gå till attack. 

Mannen på gården höggs med en kniv i magen, och tjuven smet från platsen.

– Han har blivit huggen med en kniv eller något annat stickvapen, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Anhöriga larmade polisen

Enligt polisen var det mannens anhöriga som larmade polisen, och sa att han knivskurits. 

– Han kommer tillbaka in och har då de här skadorna, säger Stefan Gustafsson.

Mannen, som är i 50-årsåldern, vårdas nu på sjukhus. Skadeläget bedöms som stabilt, även om han hålls nedsövd, skriver SVT.  

– Mannen är svårt skadad och han fördes till Näl. Läget är allvarligt men stabilt, säger Stefan Lång hos polisen, till Sveriges radio, P4 Väst. 

Polisen har inte gripit någon för brottet, som de utreder som mordförsök. 

– Den enda som har sett något är ju den här mannen så vi hoppas att vi ska kunna höra honom under dagen, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Polisen har spärrat av området för att genomföra en teknisk undersökning och arbetar nu med att säkra tekniska bevis från platsen. 

Enligt polisen hade samma familj inbrott för bara en vecka sedan och mannen som knivhöggs ska därför ha varit på sin vakt.

– Han har varit på tårna och gick ut för att kolla enligt familjen, säger Stefan Gustafsson.