Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man förd till sjukhus efter polisjakt

En man har förts till sjukhus efter en polisjakt med bil. 

Strax efter klockan 21 på fredagskvällen fick Göteborgspolisen larmet om att en moped med en 15-årig pojke blivit påkörd av en bilist. Olyckan inträffade på Idasgård i Högsbohöjd. Bilisten smet från platsen. 

Vid 03.30 tiden fick en polispatrull syn på den misstänkta bilen. Polispatrullen försökte få stopp på bilen, men den körde iväg. En kortare jakt följde. Bilen körde av vägen och in i en vägtrumma i en kraftfull kollision, enligt polisen. 

Flera personer flydde från flyktbilen. Polisen kunde gripa två av dem. Den ena ska enligt polisen ha ”hamnat i kläm under polisbilen” och förts till sjukhus med ambulans. 

”I nuläget är oklart om han ådrog sig skadorna av kollisionen med det egna fordonet eller om skadorna uppstod i samband med att han blev klämd av polisbilen”, skriver polisen.

Händelsen är anmäld till Särskilda utredningar. Polisen har även tagit upp anmälningar om grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, rattfylleri och egenmäktigt förfarande.