Man fick bil över sig – skadades allvarligt

Publicerad

En man i 30-årsåldern som meckade med sin bil har förts till sjukhus med allvarliga skador.

Mannen har skallfrakturer efter att bilen ramlad ned över hans huvud.

– Av någon anledning har pallningen ramlat ner, säger Jonas Gustafsson, inre befäl vid Norra Älvsborgs räddningsförbund.

Mannens skador är livshotande, meddelar NU-sjukvården.

Den otäcka olyckan inträffade vid 15.30-tiden i ett samhälle i närheten av Grästorp i Västergötland.

Enligt räddningstjänstens inre befäl, Jonas Gustafsson, inträffade olyckan när mannen meckade med en bil.

Bilen var uppallad och av någon anledning har pallningen brustit så att bilen har ramlat rakt över mannen.

– Vad jag har förstått har han mestadels fått bilen över huvudet, säger Jonas Gustafsson.

Skallfrakturer

Mannen fördes akut till Norra Älvsborgs sjukhus (Näl) med allvarliga skador.

– Jag var inte själv på plats, men jag tror inte han var vid medvetande och var vad jag förstår illa däran, säger Jonas Gustafsson.

NU-sjukvården informerar att mannen har skallfrakturer och att han är livshotande skadad. Efter besöket på Näl har han förts vidare till ett annat sjukhus.

Anders Abrahamsson
Anders Abrahamsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER