POLISHUSET. I söndags klev mannen in på polishuset vid Ernst Fontells plats i Göteborg och bad att få tala med polisen. Han ska då ha erkänt att han mördat en man, styckat liket och dumpat delarna i havet. Foto: Jan Wiriden
POLISHUSET. I söndags klev mannen in på polishuset vid Ernst Fontells plats i Göteborg och bad att få tala med polisen. Han ska då ha erkänt att han mördat en man, styckat liket och dumpat delarna i havet. Foto: Jan Wiriden

Man erkänner okänt styckmord i Göteborg

Publicerad

GÖTEBORG. En 41-årig man anmälde sig under helgen själv till Göteborgspolisen för att ha mördat en person i Göteborg någon gång under förra vintern.

Mannen berättade att han ska ha styckat liket och sedan dumpat kroppsdelarna i havet.

Den mystiske mannen sitter nu i polisens arrest på Aminogatan i Mölndal, anhållen misstänkt för mord.

Nu undersöker polisen om det går att koppla mannens berättelse till något försvinnande som inte är uppklarat, vilket de inte hade kunnat göra på måndagskvällen.

- Han har lämnat en berättelse som vi får undersöka så gott det går, säger kriminalkommissarie Anders Sandholm på grova brottsroteln till GT. Sedan får åklagare bestämma om han ska begäras häktad.

Vad är brottsmisstanken?

- Det är mord baserat på de uppgifter han lämnat vid förhör.

Det var i söndags eftermiddag som mannen klev in på polishuset i Göteborg vid Ernst Fontells plats och berättade att han mördat en annan man.

Mannen gick fram till vakten i polis-husets foajé och bad att få tala med polis eftersom han hade en allvarlig sak att berätta.

Skedde förra året

När han fick tala med polis ska han ha erkänt ett mord som ska ha skett i Göteborg någon gång förra vintern.

Enligt vad GT erfar ska mannen också ha berättat att i botten på mordhistorien ligger en konflikt av något slag i Georgien.

Vad konflikten exakt bestått/består i har dock inte framgått av mannens något förvirrade berättelse.

Men att han ska ha tagit livet av en annan person och stympat liket och dumpat delarna "i havet" har mannen upprepat flera gånger.

- Vi vet faktiskt inte vad vi ska tro i nuläget, säger kriminalkommissarie Anders Sandholm till GT.

Bor på Hisingen

I berättelsen som mannen, som är identifierad och bosatt på Hisingen men mantalsskriven i Västra Frölunda i Göteborg, lämnat till polisen ingår också uppgifter om en taxibil och en chaufför.

Polisen har mot bakgrund av mannens berättelse börjat undersöka alla polisanmälda försvinnanden under den aktuella tidsrymden.

Utreder fynd

Man har också börjat utreda eventuella fynd som på något sätt kan bekräfta mannens erkännande om mord.

Kammaråklagare Göran Hansson har ännu inte beslutat om han ska låta begära mannen häktad och nu kommer fortsatta förhör hållas med 41-åringen i dag.

Ingemar Nilsson
Ingemar Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER