Den 53-årige mannen erkänner mordet på sambon och sin svärmor. Foto: FacebookDen 53-årige mannen erkänner mordet på sambon och sin svärmor. Foto: Facebook
Den 53-årige mannen erkänner mordet på sambon och sin svärmor.  Foto: Facebook
Bara en dryg månad innan dubbelmordet så delade den nu misstänkte mannen en text om att mörda på sin facebook. OBS, bilden är från ett annat tillfälle. Foto: SHUTTERSTOCKBara en dryg månad innan dubbelmordet så delade den nu misstänkte mannen en text om att mörda på sin facebook. OBS, bilden är från ett annat tillfälle. Foto: SHUTTERSTOCK
Bara en dryg månad innan dubbelmordet så delade den nu misstänkte mannen en text om att mörda på sin facebook. OBS, bilden är från ett annat tillfälle. Foto: SHUTTERSTOCK

Man erkänner dubbelmord – delade text om att mörda

Publicerad

Den 53-åriga man, ursprungligen från Marks Kommun, som har erkänt ett dubbelmord i Australien, delade en text om att mörda på Facebook.

"Har du någonsin önskat att du kunde döda någon, återuppliva personen och säga, "Du ser... sluta jävlas med mig"!!!

Texten delades en dryg månad innan han ska ha mördat sin partner och hennes 84-åriga mamma. 

Den 15 maj i år gick den svenske mannen in på en polisstation i Berri, Australien och berättade för poliserna att han visste var det låg två död kvinnokroppar.

Kropparna tillhörde hans 63-åriga sambo och hennes 84-åriga mamma.

Den 53-åriga mannen, ursprungligen från Marks kommun, berättade att kropparna fanns i en bostad – 44 mil från den polisstation han hade gått in på. 

– Han meddelade att vi kunde hitta kropparna efter två människor på den adressen och strax efter att polisen kontrollerat uppgifterna fann vi de två kvinnorna, säger Mark McEachern vid Berris polisstation till The Advertiser.

Enligt tidningen misstänker australiensisk polis att offren hade varit döda i fyra dagar innan de anlände till platsen. Det är inte klarlagt vad den 53-årige mannen gjorde under de fyra dagarna efter mordet. 

Delade status om mord

Bara en dryg månad innan kropparna efter mannens 64-åriga sambo och den 84-åriga svärmordern, delade han en statusuppdatering på Facebook. 

Texten handlade om att mörda. 

"Har du någonsin önskat att du kunde döda någon, återuppliva personen och säga, "Du ser... sluta jävlas med mig"!!!

Även på morddagen, den 11 mars, var han aktiv på Facebook och delade olika statusuppdateringar – men under de fyra dagarna som den australiska polisen misstänker att mannen undanhöll sig, var det tyst på kontot. 

 

LÄS OCKSÅ: Högg ihjäl 71-åring – för en mobiltelefon

 

Okänt motiv 

En månad innan de planerade rättegångsförhandlingarna valde den 53-årige mannen att erkänna dubbelmordet. Enligt hans advokat, Mark Twiggs, har sagt till The Advertiser att 53-åringen ville erkänna morden tidigare.

Polisen i Australien har inte gått ut med under vilka omständigheter som de båda kvinnorna bragts om livet. Man har inte heller uttalat sig om ett eventuellt motiv som ligger bakom dubbelmordet. 

– Vi försöker fortfarande fastställa om han bodde på adressen nu eller om han bara var på besök, säger den australiska polisen som nu efterlyser information om var 53-åringen befann sig under de fyra dagarna mellan mordet och erkännandet. 

Relaterade ämnen
Oskar Dahlgren
Oskar Dahlgren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER