Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man drogade och våldtog 12-åring under vapenhot

Foto: HANNA BRUNLÖF / GT/EXPRESSEN

En 31-årig man döms till sex års fängelse för att ha drogat och våldtagit en 12-årig flicka. 

Mannen sa att han skulle handla med kom i stället tillbaka maskerad för att förgripa sig på den unga flickan, som han dessförinnan hade drogat, enligt domen.

I vintras umgicks den 12-åriga flickan och 31-åringen regelbundet. 

I januari befann hon sig hemma hos mannen, som bor i Alingsås, när han gick för att handla. Flickan, som stannade kvar hos mannen, överraskades då av en maskerad man som trängde in i lägenheten, enligt en dom som GP har tagit del av.

Inkräktaren som var klädd i en rånarluva band fast hennes armar, stoppade en tygbit i munnen samt satte en bindel för hennes ögon. 

Mannen hotade flickan genom att hålla en soft airgunpistol mot hennes huvud samtidigt som han förgrep sig på henne. 

Narkotika i blod och urin

Efter övergreppet säger våldtäktsmannen att 31-åringen kommit tillbaka och lämnade bostaden. Strax därefter kom 31-åringen hem, han ringer till polisen och bad flickan att duscha. 

Flickan fördes till sjukhus för undersökning och provtagning, men hennes sluddrande och hennes dåliga balans gjorde att sjukhuspersonalen tog tester som visade att hon hade narkotikaklassade ämnen i blodet och urinen.

När utredningen var klar visade det sig att 31-åringen aldrig hade gått till affären – det var i själva verket han som var gärningsmannen. 

Åklagaren påstod att mannen planerat våldtäkten sedan en tid tillbaka, då han med jämna mellanrum gav flickan ”vitamintabletetter”. Tabletter som utan flickans vetskap innehöll alpazolam och zolpidem. 

Mannen nekar till brott och hans förklaring till hur hans sperma hamnat på flickan, är bland annat att hon lånade hans handduk efter duschen. 

Skadestånd och fängelse

Trots hans nekade anser dock Alingsås tingsrätt att det är ställt utom rimligt tvivel att mannen är gärningsmannen. 

Mannen döms till sex års fängelse, för grov våldtäkt mot barn, misshandel och för att ha gett henne narkotikaklassade tabletter. 

Han ska även betala över 200 000 kronor i skadestånd till 12-åringen.