Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man dömd till tio års fängelse för mordförsök

En man har dömts till tio års fängelse för mordförsök i Lysekil, skriver Bohusläningen.

Det var två andra män som blev beskjutna.

Vittnen hörde skotten och larmade polisen.

Under rättegången yrkade åklagaren på att mannen skulle dömas till minst tio års fängelse, för bland annat mordförsök, grovt vapenbrott och narkotikabrott, skriver Bohusläningen.

Mannen har under rättegången nekat till alla anklagelser och i stället hävdat att han ska agerat i självförsvar. Hans advokat har yrkat för att han ska frikännas.

 

LÄS MER: Skottlossning i lägenhet – en man skjuten i benet 

 

Men nu döms han till tio års fängelse. Han ska även betala skadestånd till de män han, enligt rätten, försökt mörda. 100 000 kronor i skadestånd till den ena mannen och cirka 104 000 kronor till den andra.

Suttit häktad länge

Det var i somras som mannen greps misstänkt för mordförsök efter en skottlossning i en lägenhet i Brastad i Lysekil. Flertalet vittnen ska ha hört skotten och därefter larmat polis. När polis och ambulanspersonal kom till platsen fann de två skadade män. Den ena hade blivit i benet och den andra fick nästan en kula i magen. 

– Det var en person som antingen i en lägenhet eller i en trappuppgång sköt en målsägande med en kula. Sedan sköt han mot ytterligare en person, men där snuddade bara kulan vid magen, sa Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisregion Väst, i samband med skjutningen.

Den misstänkte mannen greps kort efter att polisen kom till platsen. Sedan dess har han suttit häktad i sju månader.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!