Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man våldtog flicka flera gånger – nu döms han

En man från Västsverige döms till fängelse för barnvåldtäkt.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Mannen publicerade nakenbilder på flickan på Instagram.
Foto: BILDBYRÅN

En man från Västsverige döms till sex års fängelse.

Enligt domen våldtog han en minderårig flicka vid flera tillfällen.

Det var under 2017 som mannen ska ha berättat för flickans föräldrar att han hade ett förhållande med henne. Flickan, som har en funktionsnedsättning, berättade sedan för sina föräldrar att hon och mannen haft sex ett flertal gånger.

Enligt åtalet tvingade också mannen flickan att skicka nakenbilder till honom. När hon senare sa upp kontakten med honom startade han ett Instagramkonto i hennes namn där han publicerade nakenbilderna.

Kontakt via sociala medier

Deras kontakt ska ha inletts under 2016. I åtalet beskrivs hur mannen och flickan ska ha fått kontakt via sociala medier och hur mannens frågor till flickan ska snabbt ha blivit intima. De intima frågorna ska senare ha eskalerat och mannen började ställa krav på att få nakenbilder. Efter det ska den första barnvåldtäkten ha begåtts.


LÄS MER: Svensk man våldtog 12-årig flicka i USA

Den åtalade mannen har nekat till brott men har erkänt i förhör med polisen att han har haft sex med den minderåriga flickan, trots att han kände till hennes ålder.

Under fredagen dömdes han av tingsrätten till sex års fängelse för våldtäkt mot barn, utnyttjande av barn för sexuell posering, grovt förtal och olaga integritetsintrång. Han ska också betala 290 000 kronor i skadestånd till den minderåriga flickan.

– Jag har ögnat igenom domen lite snabbt under dagen och konstaterat att påföljden blev det jag hade pläderat för. Jag är nöjd och anser påföljden som mycket rimlig, säger åklagaren Katarina Olsson.