Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man dog vid Pressbyrån – en häktad för dråp

Tidigare veckan dog en man efter ett bråk vid Pressbyrån i Mellerud.
Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo
Vid Pressbyrån dog en ung man under natten till måndag tidigare i veckan. Nu är en man häktad misstänkt för dråp.
Foto: FOTOGRAFERNA HOLMBERG / TT NYHETSBYRÅN

Tidigare i veckan dog en man efter ett bråk vid Pressbyrån i Mellerud. 

Nu är en man häktad på sannolika skäl misstänkt för dråp.

– Vi har en idé om vad som har hänt och så, men det vill jag inte gå in på, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott Fyrbodal till Ttela.  

Häktningsförhandlingarna för två män angående det misstänkta mordet i Mellerud ledde till att en person häktades. Det är en man i 20-årsåldern som nu är misstänkt på sannolika skäl för dråp. Rubriceringen har alltså mildrats från mord till dråp.

– Vi gick in i häktningsförhandlingarna med yrkande på mord men tingsrätten bedömde det som sannolika skäl för dråp. Man får ingen motivering från tingsrätten så vi vet inte varför, säger åklagare Alexandra Östberg Giraldo. 

Det var under natten till måndagen som en man skadades så svårt att han avled efter ett bråk i centrala Mellerud. Polisen tror att en kniv har använts och har tidigare sagt att det handlat om två grupperingar som drabbat samman.

Flera frihetsberövade

Under veckan har totalt sex personer frihetsberövats misstänkta för mordet. Inför fredagseftermiddagens häktningsförhandlingar så hade fyra av dessa försatts på fri fot. 

– Misstankarna kvarstår för medhjälp till mord alternativt dråp för de resterande fem misstänkta i fallet, säger Alexandra Östberg Giraldo

Häktningsförhandlingarna som ägde rum klockan 13 och 14 på fredagen resulterade i att en person, en man i 20-årsåldern, hemmahörande i Melleruds kommun häktades. Den andre försattes på fri fot efter förhandlingen men är fortsatt misstänkt för medhjälp till mord alternativt dråp. 

Nästa steg blir förhör och teknisk undersökning

– Vi har en idé om vad som har hänt, men det vill jag inte gå in på, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott till Ttela. 

Båda de misstänkta männen förnekade brott vid häktningsförhandlingen.

Vad blir nästa steg i utredningen?

– Nästa steg är de sedvanliga åtgärderna med att hålla förhör, genomföra tekniska undersökningar med mera. Vi är fortfarande precis i början av utredningen, säger åklagaren Alexandra Östberg Giraldo