Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man död efter olycka – fick häst över sig

Det var på Medeltidens värld som dödsolyckan inträffade på lördagen.Foto: i99pema
Mannen fördes till Lidköpings sjukhus efter olyckan där han fick en häst över sig. Hans liv gick inte att rädda.Foto: Anki Raun

En manlig ryttare har avlidit efter att ha fått en häst över sig på Medeltidens värld. Anhöriga är underrättade, enligt Lidköpings sjukhus.

Olyckan inträffade i samband med en uppvisning av medeltida riddares tornerspel, vilket SVT Nyheter Väst var först med att rapportera.

– Han har fått en häst över sig, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Vid 13.30-tiden på lördagseftermiddagen inträffade en dödsolycka på Medeltidens värld utanför Götene. En man i 40-årsåldern fick en häst över sig i samband med en uppvisning föreställande medeltida riddares tornerspel. Mannen tillhör en västsvensk riddarförening, vilket NLT var först med att rapportera.

– De skedde alltså en olycka på Medeltidens värld. Drabbad är en man i 40-årsåldern. Han har fått en häst över sig, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

När GT når riddarföreningen så bekräftar man att det är en av föreningens medlemmar som fått hästen över sig, men vill inledningsvis inte lämna några ytterligare kommentarer.

Avled av skadorna

Enligt NLT inträffade olyckan medan mannen värmde upp inför uppvisningen, under vilken den aktuella riddarföreningen bland annat framförde ett tornerspel till förmån för Barncancerfonden i Väst.

Klockan 17.00 bekräftade Lidköpings sjukhus att mannen har avlidit av sina skador. Anhöriga är underrättade.

Polisen ser på händelsen som en arbetsplatsolycka.

För bara en månad sedan skedde en liknande ridolycka med dödlig utgång. En 16-årig flicka från Göteborg värmde upp inför en hopptävling när hästen snubblade och föll över henne. Flickan fördes akut till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda.