Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man död efter frontalkrock mellan fyrhjuling och bil

Foto: Läsarbild

En man i 30-årsåldern har avlidit efter en frontalkrock mellan en fyrhjuling och en personbil vid Tjuvkil på lördagskvällen.

– Vi har begärt teknisk undersökning av fordonen och har varit på olycksplatsen i dag för primära utredningsåtgärder, säger Andreas Gabrielsson, polisens förundersökningsledare vid trafikutredningen i Göteborg.

Olyckan mellan en fyrhjuling och en personbil inträffade vid Tjuvkil i Kungälvs kommun på lördagskvällen. Larmet kom vid 21.45-tiden.

Två personer, båda i 30-årsåldern, som färdades på fyrhjulingen fördes till sjukhus. Den ene var mycket allvarligt skadad.

– Det gick så illa att han har avlidit av sina skador. Han har vårdats för livshotande skador på Sahlgrenska, men förklarades avliden på måndagen, säger Andreas Gabrielsson på trafikutredningen i Göteborg.

Anhöriga är underrättade.

Föraren av personbilen skadades inte i olyckan men chockades uppgav polisen på lördagskvällen.

”Handlar om en frontalkrock”

– Det handlar om en frontalkrock och vi är helt övertygade om att det är fyrhjulingen som kommit över i fel körfält. Personbilen har framförts där den ska vara, säger Andreas Gabrielsson.

Händelsen utreds som vårdslöshet i trafik.

– Det är klart att vi har en brottsrubricering i grunden men vill betona att den inte är riktad mot någon. Ingen är delgiven misstanke. Vi jobbar förutsättningslöst.

Både personbilen och fyrhjulingen har tagits i beslag för teknisk undersökning.

– Jag och en kollega har varit på olycksplatsen i dag (läs tisdag). Vi har mätt hjulspår och vidtagit primära utredningsåtgärder. Vi vet vad som hänt men inte varför och det är det vi ska utreda vidare.

Senaste nyhetsuppdateringen från Expressen TV

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.