Man bunden i sitt hem – polisen jagar rånarna

Publicerad

En man i Vänersborg väntade besök på söndagskvällen.

Då ska två okända män ha trängt sig in i lägenheten, rånat honom och därefter bundit fast honom.

De misstänkta gärningsmännen är fortfarande på fri fot.

Det var vid 21-tiden på söndagskvällen som händelsen inträffade. När mannen öppnade ytterdörren trängde sig två okända män in, vilket Ttela först skrivit om.

– Det var för honom två okända män. Han hade stämt träff med en person, så jag förutsätter att han trodde att det var den personen, men då ska två okända personer ha trängt sig in, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i Väst.

De ska då ha rånat mannen och sedan bundit fast honom innan de misstänkta gärningsmännen försvann från platsen.

Larmade polisen

Mannen ska efter cirka tio minuter ha kunnat ta sig loss och larma polis.

Han ska inte ha behövt uppsöka sjukvård.

– Han fick inga skador, vad jag vet. Han var bunden, men fick inga fysiska skador, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Tog bilen

Bland annat ska gärningsmännen ha tagit mannens bilnycklar och försvunnit i hans bil.

Bilen är på måndagsmorgonen fortfarande inte återfunnen, men är efterlyst. De misstänkta gärningsmännen är inte heller gripna.

Har ni något signalement?

– Det är två män, mer kan vi inte dela med oss av, säger Stefan Gustafsson.

Lägenheten är avspärrad för teknisk undersökning.

Händelsen rubriceras som rån.

Christian Börjesson
Christian Börjesson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER