"Man blir både ledsen, bestört och förtvivlad"

Dennis Andersson.
Foto: Anders Ylander

Beskedet om knivskärningen på Hisingen natten mot fredagen slog ner som en bomb hos Gothia cup-ledningen.

– Vi har hållit på med det här i 40 år och aldrig varit i närheten av den här typen av incidenter tidigare. Man blir både ledsen, bestört och förtvivlad, säger turneringens generalsekreterare Dennis Andersson till GT.

En 21-årig Gothia cup-ledare sitter anhållen efter en knivskärning på Hisingen inatt, misstänkt för grov misshandel. Ett scenario som Dennis Andersson i sin vildaste fantasi inte hade kunnat föreställa sig.

– Att det dessutom är en ledare för ett lag som är anhållen, det trodde man inte skulle kunna inträffa.

Vad gör ni nu?

– Nu handlar det bara om att göra det så bra som möjligt för de som bor kvar på skolan. Vi finns till hands med professionella människor för de som behöver det.

Vad säger du om nattens händelse?

– Det är klart att det här är så långt ifrån Gothia cup man kan komma. Vi skapades en gång i tiden för att man skulle komma samman och mötas mellan kulturer och träffas och umgås. Alla skulle åka härifrån som bättre människor. När en sån här sak händer känns ju det så klart förskräckligt.

Vi har pratat med ledare som funderat på att avbryta turneringen för att de känner sig otrygga. Vad säger du om det?

– Det är förskräckligt. Det där är inget jag har hört någon säga. Men är det så att någon känner så får man ha respekt för det. Det ska inte vara på det sättet. Man ska känna en väldig trygghet där man bor under turneringen. Det här är den största incidenten i vår 40-åriga historia. Något liknande har jag aldrig sett tidigare, säger Dennis Anderson som säger sig ha sett en drastisk samhällsförändring under de senaste tio åren.

– Då hade vi inte ens något som heter säkerhetsgrupp. I dag jobbar vår enskilt största grupp med just säkerhet. Det är en väldig utveckling åt fel håll, säger Gothia cups generalsekreterare till GT.