Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man besköts med raketer av ungdomar – blev medvetslös

Mannen träffades av en nyårsraket. OBS! Genrebild. Foto: TOMAS LEPRINCE
Kungälvs sjukhus, dit mannen fick vård efter att ha blivit beskjuten med en raket av ett ungdomsgäng på nyårsafton. Foto: HENRIK JANSSON

Han hade just klätt om inför nyårsfirandet och hörde hur ungdomar sköt smällare och raketer utanför villan.

En smällare slog mot rutan – och när han öppnade dörren för att säga till dem kom en raket farande.

– Jag fick den rakt i bröstet. Jag blev medvetslös, berättar mannen som också fick brännskador och förstörd hornhinna.

Polisen ser allvarligt på händelsen och hoppas få fatt i ungdomarna som nu är misstänkta för misshandel.

En man i 50-årsåldern i Stenungsunds kommun råkade riktigt illa ut på nyårsafton när ungdomar sköt raketer och smällare i villaområdet.

Mannen skulle ge sig i väg på nyårsfirande och hörde samtidigt hur det small utanför huset. En raket träffade en fönsterruta.

– Jag öppnade dörren och skulle gå ut och säga till dem. Då fick jag en raket rakt i bröstet. Det var en jävla pärla och jag blev medvetslös. Det är det värsta jag har varit med om. Tröjan blev helt sönderbränd, berättar mannen.

Har svåra smärtor

Dagen efter har han svåra smärtor, bland annat i armarna som fick brännblåsor. 

– Jag vankar runt i huset. Det går inte att sitta still på grund av smärtan och av att det svider så in i Norden överallt. Jag fick också svetsblänk, hornhinnan brändes bort, och det känns som jag har grus i ögonen hela tiden. Men jag klarade synen, säger han och fortsätter:

– Jag hade lite skägg tidigare och det är borta i dag, och jag är gul i ansiktet. Mina armar var håriga och de är helt släta nu.

Så något nyårsfirande blev det inte tal om. I stället fick mannen tillbringa kvällen och natten på Kungälvs sjukhus.

– Jag hoppas att fyrverkeripjäser kommer att förbjudas. Det har gått över styr. Det är helt oacceptabelt. Jag förmodar att ungdomarna har ångest över vad de har gjort.

Efter händelsen fick mannen vård på Kungälvs sjukhus. Foto: ROBIN ARON

Polisen: ”Kunde ha slutat värre”

Han uppskattar att det handlade om fem till sex ungdomar i 15-16-årsåldern.

Polisen ser mycket allvarligt på händelsen. Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i region väst, menar att mannen trots allt hade tur.

– Det kunde ha slutat ännu värre, säger han. 

Ungdomarna är nu misstänkta för misshandel.

– Det är bedrövligt. De tänker ju inte på konsekvenserna. När du tänder en raket och siktar mot någon har du ingen aning om var den tar vägen och träffar. Raketerna kan också orsaka bränder på egendom, säger Thomas Fuxborg.

Han konstaterar att det är viktigt att hitta de skyldiga ungdomarna:

– Annars lär de sig aldrig en läxa. När man väl åker fast för det man gör finns det chans att bryta ett beteende. Vi får hoppas att någon känner igen dem. Jag skulle vilja att föräldrarna, som borde vara medvetna om att deras barn varit ute och skjutit smällare, tar kontakt med polisen och berättar om detta.

Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i region väst, ser allvarligt på händelsen i Stenungsund där ungdomar attackerade en man med nyårsraket. Foto: HENRIK JANSSON