Sonen misstänks ha mördat sin mamma. Foto: MIKAEL BERGLUND
Sonen misstänks ha mördat sin mamma. Foto: MIKAEL BERGLUND

Sonen begärs häktad för mord på mamman

Publicerad

En norrman i 35-årsåldern som misstänks för mordet i Strömstad begärs häktad.

Offret är, enligt uppgifter till GT, hans egen mamma.

Åklagaren Robert Beckard menar att det finns en risk att mannen undanröjer bevis om han sätts på fri fot.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska sonen ha uppgett för polisen att han tagit ett "kvinnligt erektionsmedel" som gjorde honom helt vild.

I fredags kväll greps en man i 35-årsåldern och några timmar senare, under natten mot lördagen, anhölls han. Mannen är norsk medborgare och han misstänks för mordet på sin mamma i 70-årsåldern, som hittades död på en adress i Strömstad. Enligt de initiala uppgifterna var den döda kvinnan nedgrävd intill en fastighet, men det har inte bekräftats av polis.

Däremot har de berättat att kroppen hittades utomhus – och att mannen erkänt att det är han som dödat.

Sannolika skäl

Men han nekar till brott.

– Ingen normal människa mår bra av att sitta i en arrest. Men det fungerade när jag träffade honom, sa advokaten Peter Ekelund efter att han träffat sin klient under helgen.

 

LÄS MER: Äldre kvinna mördad – anhörig erkänner mord

 

Nu har åklagaren Robert Beckard begärt mannen häktad. Mannen, som är skriven i Oslo, är på sannolika skäl misstänkt för mord. Enligt åklagaren finns det risk att den misstänkte avviker eller på något sätt undandrar sig lagföring eller straff om han inte sitter frihetsberövad.

Vill ge restriktioner

Åklagaren anser också att det finns risk att han försvårar utredningen genom att undanröja bevis. Robert Beckard begär tillstånd att kunna ge den misstänkte mannen restriktioner.

"För angivet brott är inte föreskrivet lindrigare straff än fängelse i två år och det är inte uppenbart att skäl till häktning saknas", står det i häktningsframställan.

Enligt Aftonbladet ska mannen ha uppgett för polisen att han blev helt vild efter att ha tagit ett "kvinnligt erektionsmedel". Enligt vidare uppgifter till tidningen ska mannen ha slagit kvinnan med en sten i huvudet för att sedan strypa henne.

Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER