Foto: Jan Wiriden
 Foto: Jan Wiriden

Man begärd häktad misstänkt för mord

Publicerad

LERUM. Den kvinna som hittades svårt misshandlad i Lerum i onsdags har avlidit till följd av sina skador.

En man, som är anhörig till kvinnan, är på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Jag har begärt honom häktad, säger åklagare Ove Jäverfelt.

Polisens tekniker arbetade på brottsplatsen under fredagen. Ett stort område hade spärrats av.

Kvinnan hittades svårt misshandlad i onsdags eftermiddag. På platsen grep polisen en man misstänkt för misshandeln. Kvinnan avled sedan på sjukhus i torsdags kväll.

Både mannen och kvinnan är i 50-årsåldern.

På fredagseftermiddagen begärde åklagare Ove Jäverfelt mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. I andra hand yrkar åklagaren på dråp och i tredje hand för grov misshandel och vållande till annans död.

Förnekar mord

Häktningsförhandlingen hålls på lördag i Alingsås.

– Jag och hans advokat har talats vid om hans inställning, men jag vill inte gå in på den biten. För en sak är vad man har sagt och hur man ställer sig till brottet. Som det är nu förnekar han mord, säger Ove Jäverfelt.

Hur går utredningen?

– Mannen är förhörd och vi har hört personer i omgivningen. Jag tycker att bevisningen är god.

Hur ställer han sig till anklagelserna?

– Jag kan inte kommentera hans inställning än eftersom vi inte har hört honom tillräckligt om den biten än.

Vad vet du om motivet till mordet?

– Vi har inte några uppgifter om det än, säger Ove Jäverfelt.

Förundersökningssekretess

Den misstänkte mannen förhördes en första gång i torsdags innan kvinnan avled.

– Som det ser ut just nu är det förundersökningssekretess och jag vill inte yttra mig om detta just nu innan jag pratat med honom igen, säger Jan Elgmark, mannens advokat.

Även polisen är förtegen om mordet.

– Jag har ingen kommentar att lämna just nu, säger Hans Kinander, kommissarie vid polisen i Borås.

Joakim Magnå
Joakim Magnå

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER