Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man mördade sambons älskare i sitt eget hem

En man i 50-årsåldern åtalades på torsdagen för ett mord i Ulricehamn i maj i år.

Motivet är svartsjuka, enligt åklagaren.

Mannen ska ha kommit hem och hittat den nu mördade mannen i sällskap med hans sambo och då ha gått till attack med kniv. 

– Han ger sig då på offret med våld innan det dödande knivhugget, säger kammaråklagare Carolyn Westeröd. 

Polisen larmades om ett bråk i en bostad i Ulricehamn i början av maj i år. 

Där fanns en svårt skadad man som senare avled, enligt åklagaren fick han motta stick- eller hugg i bröstet. 

Den misstänkte greps kort efter dådet och har suttit häktad sedan den 11 maj i år.

Enligt åklagaren är motivet svartsjuka. 

– Gärningsmannen kommer i hem i sällskap med en kompis så befinner sig hans sambo där med en annan man. Jag menar att han blir upprörd av att hon är ensam med den här mannen, gärningsmannen har druckit alkohol under dagen och han ger sig på offret, med våld, säger kammaråklagare Carolyn Westeröd. 

Misstänkta motivet: Svartsjuka 

Enligt åklagaren berättade sambon, som blev vittne, i ett första förhör att det handlade om svartsjuka och den nu avlidne mannen hann säga samma sak till sjukvårdspersonalen som kom till platsen.

Mannen nekar till misstankarna om mord och menar att han inte minns något från kvällen och natten. 

I målet finns ytterligare en misstänkt man, han är misstänkt för grovt skyddande av brottsling. Han har, enligt åklagaren hjälpt gärningsmannen att ta sig från bostaden och sedan gömma sig. 

De båda har också tillsammans gjort sig av med den misstänkte mördarens blodiga kläder och skor, framgår det i stämningsansökan som på torsdagen lämnades in till Borås tingsrätt. 

”Brottet bör bedömas som grovt då åtgärderna avsett att hindra lagföring av mycket allvarlig brottslighet.” skriver åklagaren i åtalet. 

Hittade blod i taxi 

Bland bevisningen finns en omfattande teknisk sådan.

– Det gör det, dels så kan jag sätta gärningsmannen och den andra mannen på platsen, de vidgår också att de varit där, säger åklagaren.

Polisen har kunnat hitta de blodiga kläderna som gärningsmannen hade på sig, samt offrets blod i den taxi som männen lämnade platsen i.

– Mannen som är misstänkt för grovt skyddande av brottsling vidgår vissa omständigheter men förnekar brott, säger kammaråklagare Carolyn Westeröd. 

Peter Wall försvarar mannen som är misstänkt för grovt skyddande av brottsling:

– Han nekar till brott, i övrigt har jag inga kommentarer, säger han. 

Den mordmisstänkta mannen åtalas också för en misshandel av en annan person vilket ska ha ägt i mars i år. Också det brottet ska ha inträffat i mannens bostad

GT har sökt den mordmisstänktes advokat som är på semester.