Foto: Johan Carlen
 Foto: Johan Carlen

Man åkte fast med knark på Metaltown

Publicerad

En man i 20-årsåldern har gripits för marijuanainnehav på Metaltown.

Det är oklart om han skulle använda det själv eller sälja vidare.

Vid 16-tiden på fredagen greps en man i 20-årsåldern när han var på väg in på Metaltowns festivalområde. Han greps för marijuanainnehav.

– För att komma in på festivalområdet så blir du genomkänd, det står vakter där och kontrollerar så att man inte bär med sig saker och ting in. Och då hade man påträffat marijuana i samband med det, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman.

Lugnt på festivalen

Det är i nuläget oklart vilken mängd marijuana mannen hade på sig.

– Han kan ha haft det för att han skulle sälja det inne på festivalområdet, eller skulle använda det själv senare, säger Christer Fuxborg.

Det är såvitt han vet ingen annan som blivit gripen på festivalen.

– Hittills har det varit väldigt lugnt på Metaltown, säger Christer Fuxborg.

Adrianna Pavlica
Adrianna Pavlica

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER