Två personer spände upp en ståltråd över en gångbana i Skövde. Foto: PrivatTvå personer spände upp en ståltråd över en gångbana i Skövde. Foto: Privat
Två personer spände upp en ståltråd över en gångbana i Skövde. Foto: Privat
Ståltråden spändes upp precis vid en förskola. Foto: PrivatStåltråden spändes upp precis vid en förskola. Foto: Privat
Ståltråden spändes upp precis vid en förskola. Foto: Privat
Mariam filmade händelsen och publicerade senare sin film på Facebook. Hon har också polisanmält. Foto: PrivatMariam filmade händelsen och publicerade senare sin film på Facebook. Hon har också polisanmält. Foto: Privat
Mariam filmade händelsen och publicerade senare sin film på Facebook. Hon har också polisanmält. Foto: Privat

Mamman Mariam såg det otäcka vid vägen

Publicerad

Två personer spände upp en ståltråd över en gångbana i Skövde – precis bredvid en förskola.

Mariam, 28, såg brottslingarna och vill nu varna för konsekvenserna.

– Någon hade kunnat bli halshuggen, säger hon.

Mariam, 28, var på väg för att hämta sina barn på förskolan i Skövde i fredags.

Då upptäckte hon två personer som spände upp en ståltråd över en gångbana. Ståltråden gick från stängslet som hör till förskolan över till en lyktstolpe på andra sidan gångbanan.

– Jag frågade vad de gjorde men fick bara till svar att jag skulle gå därifrån, berättar Mariam.

"Jag ville varna"

Enligt Mariam sattes tråden upp på en till en och en halv meters höjd och var svår att se om man inte visste att den satt där.

– Det första som kom upp i tankarna var ju mina barn. Hade jag inte upptäckt det och gått samma väg tillbaka till bilen, då hade min son kunnat få ståltråden i huvudet. Jag hade också kunnat skada mig.

Hade någon cyklat eller åkt moped och åkt in i ståltråden hade det kunnat gå ännu värre, enligt Mariam och säger att någon hade kunnat bli halshuggen om man passerade i tillräckligt hög fart.

– Det kunde ha gått riktigt, riktigt illa.

Mariam filmade händelsen och publicerade senare sin film på Facebook. Hon har också polisanmält händelsen.

– Jag ville varna allmänheten för att skydda folk, så att folk är försiktiga och har koll på vad som händer.

"Någon kan dö"

GT har sökt Hans Lippens, presstalesperson hos Polisen, utan framgång. Till Skövde nyheter bekräftar han att en anmälan om brottet har kommit in.

Han ser allvarligt på brottet, som nu rubriceras som allmänfarlig vårdslöshet.

– Blir någon skadad kan det handla om misshandel eller till och med grov misshandel. Egentligen kan det bli hur allvarligt som helst, i värsta fall kan någon dö om det vill sig illa och tråden inte går av, säger han.

Följ GT på Facebook och Twitter för de senaste västsvenska nyheterna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER