Lotta Rangård Bäck Foto: PrivatLotta Rangård Bäck Foto: Privat
Lotta Rangård Bäck Foto: Privat
Foto: AXEL ÖBERGFoto: AXEL ÖBERG
 Foto: AXEL ÖBERG

Mamma Lottas vädjan – efter spårvagnsresan

Publicerad

Sonen Anton Bäck, 19, blev av med viktiga ägodelen efter spårvagnsresan.

Nu ber mamma Lotta om hjälp på Facebook i ett uppmärksammat inlägg.

– Det är bara materiella saker och allting går att köpa tillbaka. Men det gör ju själsligt ont när saker försvinner, säger hon.

Lotta Ragård Bäck från Transtrand i Dalarna var tillsammans med sin man på besök i Göteborg för att hälsa på sin son Anton Bäck som går på gymnasiet där. Anton sitter i rullstol och hade som vanligt med sig en rullstolsväska.

Familjen hoppade på spårvagnen för att åka in mot centrum. 

– Jag tog av ryggsäcken från rullstolen. När man ska backa in rullstolen på en rullstolsplats är det ett ryggstöd där. Det blir lite stadigare om man inte har väskan i vägen, berättar Lotta.

Familjen klev av spårvagnen vid Brunnsparken i centrala Göteborg.Foto: ANDERS YLANDER

Glömdes kvar

Väskan ställde de på ett säte bredvid Lotta. Familjen hoppade av spårvagnen vid Brunnsparken och gick mot Västtrafiks butik för att fylla på Antons Västtrafikkort. 

Då upptäckte de att väskan glömts kvar på sätet. I väskan fanns både Antons plånbok och flera andra saker, som mössa, vantar och en matvåg.

– Det tråkigaste var hans specialslipade solglasögon, säger Lotta.

Anton själv säger:

– Mina solglasögon är verkligen specialslipade för mig. De jag har på mig nu är inte tillräckliga för mina ögon.

I rullstolsväskan som satt på Antons rullstol fanns bland annat plånbok och hans specialslipade solglasögon.Foto: Privat

Anton är känslig för ljus och behöver verkligen sina solglasögon, berättar Lotta och Anton.

– Det är bara materiella saker och allting går att köpa tillbaka. Men det gör ju själsligt ont när saker försvinner, säger Lotta.

Stort engagemang

De fick hjälp av Västtrafiks personal att kontakta spårvagnschauffören, men väskan hittades inte.

Lotta berättar att de har spärrat alla Antons kort och gjort en polisanmälan. Men de hoppas att väskan ska komma tillbaka.

Lotta har efterlyst väskan på Facebook och är överväldigad över engagemanget. I skrivande stund har inlägget delats över 1 600 gånger och fått flera kommentarer.

– Det är helt fantastiskt. Man hade inte hoppats på att det skulle bli så mycket. Det kan ju vara någon vänlig själ som har sett den och lämnat in den, säger Lotta.

Anton fyller i:

– Vi vet att väskan försvann på fyrans spårvagn mot Mölndal, men nu kan den vara var som helst i Göteborg.

 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android.

Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER