Kjell Enhager är en av talarna under evenemanget. Foto: Alexander DonkaKjell Enhager är en av talarna under evenemanget. Foto: Alexander Donka
Kjell Enhager är en av talarna under evenemanget. Foto: Alexander Donka
Malin Hammar ordnar välgörenhetsevenemang till förmån för Göteborgs hemlösa och utsatta. Här är hon med hunden Buddy. Foto: Lennart RehnmanMalin Hammar ordnar välgörenhetsevenemang till förmån för Göteborgs hemlösa och utsatta. Här är hon med hunden Buddy. Foto: Lennart Rehnman
Malin Hammar ordnar välgörenhetsevenemang till förmån för Göteborgs hemlösa och utsatta. Här är hon med hunden Buddy. Foto: Lennart Rehnman

Malin samlar pengar till Göteborgs hemlösa

Publicerad

Ett hem för hemlösa.

Så heter föreläsningskvällen som ska samla in pengar till de hemlösa och utsatta i Göteborg.

Initiativtagaren heter Malin Hammar – och har några av Sveriges bästa föreläsare till hjälp.

– Jag vill göra detta för att få sinnesfrid, säger hon till GT.

Till yrket är Malin Hammar föreläsare, och i 30 år har hon bott utomlands. När hon 2009 återvände hem till Sverige och Göteborg blev hon bestört.

– Jag har bott i Kairo och Manhattan och har haft utsattheten och hemlösheten omkring mig hela mitt vuxna liv. Man blir inte sig själv och kommer aldrig över det. Men min chock blev så mycket större när jag såg att vi har problemen även i Göteborg, säger Malin Hammar till GT.

Drar sitt strå till stacken

Hon ville dra sitt strå till stacken och började redan för två år sedan med konceptet "Hem för hemlösa". Då bjöds föreläsarna Lasse Gustavson och Michael Södermalm in, och under en helkväll i Lisebergshallen samlade man in 80 000 kronor som lämnades över till Stadsmissionen.

Pengarna kommer från biljettförsäljning och donationer, och är till förmån för just hemlösa och utsatta i Göteborg. Även förra året anordnades föreläsningskvällen med Manuel Knight och Björn Lindeblad, och då fick man in 70 000 kronor.

Föreläsningseliten

Den här gången anordnas kvällen den 17 november på Radison Blu på Södra hamngatan.

– Jag är själv föreläsare till yrket och vill organisera upp evenemanget med hjälp av eliten av svenska föreläsare. De ställer upp gratis för att dra publik och håller var sin föreläsning under kvällen, berättar Malin Hammar, som också föreläser under kvällen om sin tid utomlands.

I år deltar coachen Kjell Enhager och brittiske Colin Moon som pratar om kulturella skillnader.

– Det är för en god sak och vi hoppas att det blir fullt, säger Malin Hammar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER