Foto: GEJO FOTO, SWEDENFoto: GEJO FOTO, SWEDEN
 Foto: GEJO FOTO, SWEDEN
Foto: SKÄRMDUMP INSTAGRAMFoto: SKÄRMDUMP INSTAGRAM
 Foto: SKÄRMDUMP INSTAGRAM
Foto: SKRÄMDUMP INSTAGRAMFoto: SKRÄMDUMP INSTAGRAM
 Foto: SKRÄMDUMP INSTAGRAM

Makarna Stordalens
romantiska "semester"

Publicerad

Även paret Stordalen måste ta en paus från alla måsten ibland. 

Helgen spenderade de bland bergen i franska Alperna och Gunhild delar med sig av "semesterbilderna" på sociala medier.  

"Att dra blod är aldrig roligt, men den här gången är åtminstone utsikten vacker", skriver Gunhild Stordalen på sin Instagram. 

Petter och Gunhild Stordalen valde att unna sig lite semester i helgen. Bland vackra höga toppar i Frankrike, var nog tanken att koppla av från vardagens stress.

Men för två människor, som ständigt verkar ha saker på gång, är det nog inte alltid så lätt att släppa jobbet.  

På en av bilderna från Gunhild Stordalens Instagram sitter hon vid datorn och hennes make, Petter Stordalen, med sin mobil i högsta hugg. Att det kanske inte blev en helt avkopplande semester, verkar Gunhild Stordalen ta med en klackspark. 

"Som de säger, en väl spenderad söndag ger en vecka av innehåll", skriver hon på sin Instagram. 

 

"Dra blod är aldrig roligt"

Människor över hela världen har följt hennes kamp mot sjukdomen Systemisk Skleros, som hon blev diagnostiserad med i 2014. 

– Döden skulle komma gradvis. Äta upp mig bit för bit, tills jag långsamt skulle sjukna in och till slut ta mitt sista andetag, berättade Gunhild Stordalen i "Sommar i P1", som sändes den 28 juni.

 

LÄS OCKSÅ: Gunhild Stordalen om känslorna kring döden

 

Även på deras "semester" bland de vackra bergen gör den dödliga sjukdomen sig ständigt påmind. 

Sittandes på en balkong med en förtrollande utsikt, får hon besök av sjukvårdspersonal som drar blod ur hennes arm. Som vanligt, håller hon huvudet högt. 

"Att dra blod är aldrig roligt, men den här gången är åtminstone utsikten vacker", skriver Gunhild Stordalen på sin Instagram.

 

"Inte bara en på miljonen" 

Maken Petter Stordalen har fler gånger uttalat sig om kärleken till Gunhild och hur stark hon är i kampen mot sjukdomen. 

 

LÄS OCKSÅ: Gunhild Stordalen: "Jag har aldrig haft mer lust att leva" 

 

I Podcasten, Framgångspodden, berättade Petter Stordalen om att han var fast besluten om att hustrun ska överleva sjukdomen. 

– Hon var inte bara en på miljonen för mig. Hon fick också en sjukdom som är en på miljonen. Men hon är också en på miljonen som kan klara av att fightas med den här sjukdomen och lyckas bli frisk. 

Oskar Dahlgren
Oskar Dahlgren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER