Foto: Johansson Sven-Erik
 Foto: Johansson Sven-Erik

Magnus Rosén ny bloggare i GT

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. Med Hammerfalls framgångar kunde han förverkliga drömmen om jobba med välgörenhet.
Nu åker basisten Magnus Rosén till Sydamerika för att jobba med gatubarn.
Exklusivt för GT kommer han blogga om sin resa.
- Jag har haft turen att kunna använda min kreativitet till detta, säger han om sitt engagemang.
Det var när han spelade med Hammerfall i Sydamerika i slutet av 1990-talet som han bestämde sig för att ta itu med en dröm.
- När jag var yngre ville jag till Afrika och arbeta som hjälparbetare. När vi kom till Sydamerika med Hammerfall såg vi hela städer som var getton. Men jag kände att där inte bara var misär. Det fanns något annat också, berättar den förre Hammerfallbasisten.

"De är inte dumma"

- Visst. Det finns mycket våld och kriminalitet, som ju fattigdom föder. Men människorna där är inte dumma eller korkade. De har bara inte förutsättningarna att skaffa sig någon utbildning.
I morgon flyger han till Venezuela för vidare resa till Bolivia, Chile och Peru. Där ska han ge ett antal konserter, där inträdet betalas i form av mat, som via välgörenhetsorganisationer delas ut till gatubarn och andra behövande.
I Sverige har han fått hjälp av Rotary med finansieringen. Tidigare har han betalt resorna ur egen ficka.
- Jag är förmodligen den första hårdrockaren i Rotary, säger han och skrattar.

Motsats till dokusåpor

"Motsats till dokusåpor"

Erfarenheterna från sina resor använder han sedan då han föreläser i grundskolor hemma i Sverige.
- Jag vill visa på en motsats till dokusåpor, där man ska vara egoistisk för att bli en vinnare, säger han.
- Men jag tror på att vara en del i samhället, att hjälpa varandra. Vad vi gör varje dag betyder någonting och jag vill göra gott.
Redan i dag börjar han blogga exklusivt på gt.se - sedan blir det rapportering från hans resa till Sydamerika.
- Det blir ju mycket väntan på flygplatser och mycket resor, trots att jag har ett späckat schema. Så jag kommer få tid att sitta och skriva på bloggen och berätta om vad jag är med om, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER